Am fost gurmand connaisseur şi mi-a plăcut – PoftiFest

Trecuse ceva timp de când nu mai fusesem la vreo degustare, aşa că mi-am spus să remediez această carenţă prin participarea la unul de scară largă – PoftiFest.

Organizat de UPI, companie de distribuţie în domeniul alimentar, având sediul şi depozitele în zona Craiovei, dar care îşi desfăşoară activitatea în peste 20 de judeţe din ţară, acesta a avut ca scop, evident, promovarea amplelor game de produse oferite de această firmă, însă modul în care s-a desfăşurat justifică pe deplin acel „Fest” din PoftiFest.

Numărul de persoane invitate a fost foarte mare, întrecut doar de incredibila varietate de bucate aflate la vedere. Iniţial am fost un pic debusolat, dar apoi am am aplicat exact sloganul celor de la UPI („Voinţă – Muncă – Determinare”), dar în sens invers.

Am fost determinat să încerc cât mai multe dintre bunătăţi, am muncit din coate, ca olteanu’, să-i fac loc prin mulţimea de doritori asemeni mie şi mi-am pus voinţa în grea cumpănă, străduindu-mă să nu încarc stomacul (mult) peste posibilităţile-i de extindere.

Dintre delicatese aş avea multe de menţionat, unele prin estetică, precum cele de mai sus, altele prin amintiri sau pur şi simplu gust, cum ar fi roata colosală de brânză Grana Padano de mai jos, din care m-am înfruptat precum Pantagruel al lui Rabelais sau Parpanghel al lui Budai-Deleanu:

Cu mare poftă!

Gâtlejul pe care se scurge mâncare se cere udat, aşa că am întreprins numeroase popasuri la standul celor de la Crama 1000 de chipuri din Dealu Mare, unde, ca un diletant conştiincios într-ale oenologiei, am început cele albe şi am simţit astfel explozia Tămâioasei româneşti, pentru ca, leit ca în episodul biblic al nunţii din Cana Galileii, la finalul şederii mele acolo, să apară un minunat Shiraz, vin care mă cucereşte pe unde mă duc şi îl încerc.

Colegii mai petrecăreţi şi cu anduranţă mai mare la sindrofii mi-au povestit şi ceva despre formaţii, muzică, dans, toate petrecute după chindii.

Dacă e pe-aşa, atunci nu pot decât să sper că PoftiFest o să aibă mai multe sezoane decât A Game of Thrones.

Lasa un comentariu.