Buna pentru femei, daca o citesc barbatii

Ma intorceam intr-o noapte acasa si, pe acelasi trotuar pe care mergeam, din directia opusa, a trecut o femeie frumoasa. Nimic special pana acum, nici macar faptul ca era singura, insa m-a frapat ca avea in mana un trandafir rosu, asa ca eram indreptatit sa cred ca ii fusese oferit la o intalnire. Un tip cu o masina joasa, foarte joasa, cu doar doua usi, a incetinit in dreptul ei, insa nu a fost bagat in seama, asa ca a accelerat nervos.

Asadar, un barbat i-a oferit o floare, dar nu a condus-o, iar un altul s-a oferit s-o conduca, dar nu i-a oferit o floare. Se pare ca aceasta arta a atingerii florale a sufletului feminin este pe moarte.

Intru salvarea acesteia vine o lucrare de o frumusete aparte: Limbajul romantic al florilor, volum editat de Gill Davies si Gill Saunders.

Pe langa nepretuitul ajutor pe care il ofera barbatilor in a se educa intr-ale florilor si a alege acel buchet cu semnificatii cat mai profunde, aceasta carte de cultura generala se constituie si intr-o aventura pasionanta care, precum trama narativa din Inception, trece dintr-un vis intr-altul, din botanica in istorie si simbolistica.

Editorii au facut o alegere inspirata: nu au uzat de calitatea exceptionala la care pot ajunge fotografiile in zilele noastre si au optat pentru o componenta vizuala care recreeaza albumele epocii victoriene, cu flori desenate in acuarela si chiar grupate in buchete.

Iar citatele care insotesc fiecare imagine mi-au relevat cata importanta au avut florile de cand omul a dobandit constiinta si sensibilitate – s-a putut gasi o vorba de duh, un aforism sau o strofa chiar si pentru specii mai putin titrate, precum ciclama sau azaleea.

Sa fi avut Limbajul romantic al florilor la mine cand m-am intalnit cu acea femeie frumoasa, i-o ofeream cu totul si ajungeam in pole position, atat inaintea pretendentului initial, cat si a celui motorizat.

P.S. Multumesc celor de la libraria online Libris pentru o carte care incanta pe femei si le e mai mult decat utila barbatilor.

 

 

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.