Clinica Zetta

Nu toate lucrurile merg chiar asa cum am vrea noi in viata si nu toate vestile sunt tocmai bune. Am aflat ca  o verisoara a fost diagnosticata  in urma unui control cu artrita reumatodoida.
Inainte de orice altceva, m-am documentat sa aflu ce este artrita de fapt. Literalmente, artrita inseamna inflamarea unei articulatii. In mod normal, articulatia este formata din doua capete osoase acoperite de un fin cartilaj, care se potrivesc una pe cealalta, miscandu-se in directie opusa. Artrita apare atunci cand aceste suprafete cartilaginoase fine devin neregulate si nu se mai potrivesc una cu cealalta, sau mai simplu spus, se erodeaza. Artrita poate afecta orice articulatie din organism, dar este cel mai frecvent observata atunci cand intereseaza mainile si degetele.

zettaVerisoara mea Alina se pare ca are artrita reumatoida localizata la mana. Am aflat ca artrita reumatoida afecteaza celulele care Invelesc si lubrefiaza articulatiile. Aceasta este o boala care afectează intreg organismul, astfel ca poate afecta articulatii multiple, de obicei de ambele parti ale organismului. Tesutul care inveleste articulatia devinde inflamat, edematiat si erodează cartilajul si osul.Inflamatia se poate întinde la ligamentele din vecinătate care, fiind formate din tesut conjunctiv, mentin oasele impreuna, astfel apar deformarile si instabilitatea.De asemenea, procesul inflamator poate sa afecteze si tendoanele, care sunt structuri asemanatoare franghiilor, fixand muschii de oase, aparând astfel elongarea, tensionarea si chiar ruperea lor. Artrita reumatoida a mainii afecteaza mai frecvent incheietura și articulatiile.

Se pot administra mai multe medicamente, si lotiuni, precum acid hialuronic lotiune, insa medicamentele au in special rolul de a ameliora durerea, din pacate inca nu exista un tratament care sa vindece artrita. Ingrijirea optima presupune un abord in echipa, între reumatolog, chirurgul specializat pe probeleme mainii, kinetoterapeut si pacient. De importanta speciala este momentul ales pentru interventia chirurgicala de redresare a mainii si pastrarea articulatiei cat de mult timp posibil, iar aceasta trebuie să aiba loc înainte de a aparitia deformarilor mult mai severe.

Am vorbit cu Alina si aceasta ar avrea sa apeleze la Clinica de chirurgie plastica Zetta din Bucuresti. Aceasta este o clinica serioasa ce are in spate o intreaga echipa de profesionisti. Si mai mult decat atat, au reusit sa ma convinga si pe mine si pe Alina, deoarece, acestia participa si in cadrul unui proiect cofinantat din Fondul Social European.

Mai precis in data de 24 august 2015 incepe activitatea de formare profesionala aferenta cursului C3 „Transplant Tisular” din cadrul proiectului „Dezvoltarea competentelor in transplant”, POSDRU/186/3.2/S/155295, Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeste în oameni! „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

Proiectul este derulat in perioada 09.02.2015 – 31.12.2015 de catre Academia de Stiinte Medicale in calitate de Beneficiar, avand ca manager de proiect pe Prof. Dr. Irinel Popescu. Coordonator curs: Dr. Andrei NICA.

Acest lucru ma face sa am incredere sporita in Clinica Zetta.

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.