Craiova mai sparge un zid

Ca teatru din belsug avem la Craiova v-am mai spus si o sa va mai tot spun, insa un teatru mai altfel, unul care sa sparga cel de-al patrulea zid, cel cu spectatorul, nu prea am avut pana acum.

Un baros imaginar si plin de curaj va narui si aceasta ultima bariera pe 28, 29 si 30 septembrie 2017 la Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, unde va avea loc piesa de teatru imersiv R + J (Romeo si Julieta) de nu mai spun cine, sa nu va jignesc.

Ce inseamna mai precis teatru imersiv?

Dupa cum s-au exprimat cei din trupa TUBE, care au fost semi-zgarciti cu detaliile, asa cum se cuvine pentru a starni interesul (fapt pe care l-au reusit in ceea ce ma priveste), in piesa regizata de Florin Paraschivu, spectatorii sunt liberi sa exploreze diverse spatii in care are loc actiunea: camera Julietei, salonul Casei Capulet, gradina si balconul Julietei (apropo, am avut un coleg care spunea ca scena lui preferata din Romeo si Julieta e scena balcoanelor), o strada laturalnica din Verona, biserica calugarului Lorenzo, cripta Capulet, camera lui Paris sau spiteria unde se comercializeaza etnobotanice vintage cu potential ucigator.

Si ca veni vorba de zidul acela care se naruie ca ale Ierihonului in fata trambitelor celeste, e mentionat ca actorii sunt studenti ai Departamentului de Arte Dramatice, dar si amatori, iar aceasta aventurare a unor laici pe taramul teatrului e un semn ca si in Craiova incolteste acea dorinta de a da culoare vietii.

R + J (Romeo si Julieta) va fi un spectacol cu acces gratuit, iar spectatorii isi vor confirma prezenta pe 28, 29 si 30 septembrie, accesand pagina de Facebook a trupei TUBE si confirmand participarea la unul dintre evenimente. De asemenea se poate face o rezervare telefonica sau prin SMS la numarul de telefon 0760 711 145.

Sursa imagini: Pagina de Facebook a trupei TUBE

 

Lasa un comentariu.