De aici in eternitate

Undeva in apele dintre Somalia si Yemen

(Zgomot de valuri, respiratie grea, adanca): Inca putin si am ajuns, surioara. Rezista inca putin, te rog! Nu ma lasa si tu, asa cum au patit ceilalti, cand s-a rasturnat pluta. Nu ma lasa singur. O sa ajungem la tarm si acolo o sa avem de mancare si medicamente pentru tine. O sa te faci bine, o sa-ti gasesti un sot bun si o sa faci copii frumosi. Misca din brat ca sa-mi dau seama ca ma auzi. Ai miscat, nu-i asa? Bravo, intotdeauna ai fost o surioara cuminte. Acum sa avem grija, ca vine un val mai mare. Daca trecem de asta, am reusit. Tin-te bine, surioaraaaaaaaaaaa! Ha, ha, asta a fost! Deja vad malul. Mai avem un pic, surioara. Un pic. Simt nisipul sub picioare. Hai rezista inca putin, putin de tot, te rog! Uite, am ajuns! Am ajuns, surioara…

Undeva intr-o tara est-europeana, la 20 de ani de la caderea regimului totalitar

(Tacanit de taste): Ma c*c pe ele de site-uri cu job-uri! Peste tot, numai agenti de vanzari. Ba nu, uite si un shop assistant. Adica sa fiu ca proastele alea de unde ma imbrac eu. Sa zambesc la toti toparlanii. Unde mai pui ca si salariul e de mizerie. Eu vreau ceva de middle management, dar sa imi mai ramana timp si de rafting si de sala. Ce e asta? Un link catre Camera Obscura, revista online de fotografie? I-am si zis astuia sa nu-mi mai dea mass-uri cu c******i. Imagini cu somalezi, morti de foame pe o plaja. Ce ma intereseaza pe mine astia, cand eu nu pot merge la mare decat doua saptamani anul asta? Mai bine trimitea un banc cu somalezi. Cred ca ma dau pe invisible…

Desperate Measures

6 Comments

 1. un articol superb. Este cumva asta lumea in care traim ?

  Uite si un banc de trimis pe mess, ca sa fie multumita toata lumea:
  „Se acordă premiile la o expoziţie CAMERA OBSCURA cu cu tema „Spectrul foamei”.
  Premiul trei se acordă unei fotografii reprezentînd un copil din Somalia, avînd pe fundal un peisaj arid, ars de soare şi de vînturi.
  Premiul doi este cîştigat de o fotografie care reprezintă un schelet legat în lanţuri, încercînd să ajungă la o masă plină de bunătăţi.
  Premiul întîi şi marele premiu revine unei poze reprezentînd un c*r cu pînză de păianjen pe el.

  siii… si mai e ceva, mai exista un premiu de excelenta acordat unei detinatoare de messenger, dintr-o tara est-europeana, la 20 de ani de la caderea regimului totalitar, ingrijorata ca nu poate merge la mare decat doua saptamani. Poza prezinta un creier mic cu panza de paianjen pe el.”

  Reply
 2. Trebuie precizat ca poza de la premiul intai se poate folosi la fel de sugestiv pentru detinatoarea de messenger (cu aceeasi semnificatie) :))

  Reply
 3. de ce cred ca e femeie :))
  nu , nu sunt misogin, si imi dau seama ca vocea de femeie cu care e scris articolul e generica, doar asa ca sa caricaturizeze societatea in ansamblu. Mai stiu ca unei femei ii sta mai bine sa fie sensibila la suferinta sau strigatul unei persoane defavorizate (ca dee.. instinctul matern) si chiar ii e mai usor sa se exprime emotional (asta e natura femeilor. emotia s-a nascut in ograda lor. In timp ce barbatii au pragmatismul lor, competitia, posesivitatea etc etc.) Dar asta e un alt subiect…mai multe despre ce vb eu aici apare printr-o carte de-a lui Gray, Dr. John- Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus ..

  Ce vroiam sa spun e ca articolul e cu ata mai socant cu cat pare spus mai degraba de vocea unei femei. Nu e concludent totusi, se da de gol pe undeva printre randuri („Adica sa fiu ca proastele alea de unde ma imbrac eu”)…

  In fine se stie ca femeile au rolul (nu stiu cine le-a pus in postura asta) de a echilibra emotional cuplul, grupul de prieteni si chiar societatea. Mai sunt si barbati sensibili ce-i drept dar sunt destul de rari..

  articolul e emotionant si extrem de real.
  Jos palaria!

  Reply
 4. Am sa-ti dezvalui un secret: cea de-a doua voce e inspirata chiar de propria persoana a autorului.
  Si, desi partea cu imbracatul poate duce cu gandul spre o femeie, mai sunt elementele despre rafting si sala care ar duce cu gandul spre un barbat:).

  Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.