Filme si amor in Balcani

Daca vipia asta va duce in pragul deznadejdii, dati-mi voie sa va dreg putin moralul si sa va anunt ca, in scurt timp, in perioada 18-20 august 2017, in Craiova va avea loc o noua editie a Divan Film Festival.

Anul trecut am avut inspiratia sa-mi misc oasele pana la locul din aer liber unde aveau loc proiectiile si am fost rasplatit cu un film balcanic, sarbesc, mai precis, Parada, la care am ras de am facut febra musculara la abdomen si care m-a facut sa ma intreb cand or fi dobandit vecinii nostri mai napastuiti o asa stiinta intr-ale cinematografiei.

Avand acestea in minte, sunt ferm hotarat sa ratez cat mai putine din peliculele balcanice care vor rula de data aceasta, atat la Cinema Inspire din cadrul Mercur Center, cat si in Centrul Vechi al Craiovei (aici atmosfera e unica, mai ales daca nu prindeti loc si va asezati pe unde apucati).

Tema de anul acesta este amorul, dar nu cel de factura hollywoodiana, ci acela balcanic, zgomotos, pasional sau cum o mai fi el, nu stiu sigur, astept sa ma lamureasca filmele din cadrul festivalului, la care, apropo, intrarea este libera.

Incepand cu 21 august 2017, aceasta caravana cinematografica isi va lua catrafusele in carutele cu coviltirisi se va muta la Portul Cultural Cetate, unde va poposi in perioada 21-26 august. In cazul in care sunteti la fel de nomado-aventurosi, e demn de stiut ca pe durata evenimentului, camparea este gratuita in Portul Cultural Cetate, iar inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Puteti gasi aici detalii despre filmele care vor rula in cadrul festivalului.

Lasa un comentariu.