Hendry vs. O’Sullivan

snooker_hendry

Dupa ce a reusit sa se tina cu firea impotriva lui Joe Perry si dupa ce, astazi, l-a cocosat pe saracu’ Shaun Murphy, un lucru e limpede: Ronnie O’Sullivan e mare favorit sa castige Campionatul Mondial de Snooker, editia 2014.

Coreland asta cu faptul ca, de vreo trei sezoane incoace, englezul nu se omoara cu turneele din timpul anului, dar la Sheffield joaca de parca ar manca jaratec, e clar ca are un scop: sa intreaca acel record de sapte titluri al lui Stephen Hendry, peformanta care pare daltuita imuabil in analele snooker-ului.

Cu un al saselea titlu, amenintarea din partea lui Ronnie ar deveni palpabila si ar da nastere unei interogatii retorice: Merita Ronnie O’Sullivan sa ii depaseasca recordul lui Stephen Hendry?

Daca ne raportam la valoarea sportiva, insusi septuplul campion a recunoscut ca nabadaiosul englez e cel mai inzestrat jucator pe care l-a cunoscut lumea snooker-ului. Eu, unul, ma gandesc numai la modul sparge pachetul de bile rosii, cu o siguranta feroce, pe care nici migala lui John Higgins, nici tenacitatea lui Mark Selby nu o pot egala.

Pe de alta parte, Ronnie e asa cum il stim, ireverentios pana la necioplire. E amuzant sa-l urmaresti, dar, daca e sa privim din punct de vedere al acelui fair play specific snooker-ului, Stephen Hendry e un adevarat lord. Eu nu l-am prins chiar la zenit, dar tot nu mi-aduc aminte de vreun moment cand a facut ceva menit sa deranjeze pe adversar, pe arbitru sau publicul.

Ce sa pretuim mai mult?

Atitudinea sau talentul?

snooker_osullivan

1 Comments

  1. amandoi sunt supercampioni, dar uneori talentul e un element definitoriu intr-o competitie, daca va reusi O’Sullivan sa il intreaca pe septuplulcompion, va fi meritul lui. mie unul imi place Ronnie, cand vrea sa joace e de neoprit, in ultimul an e un alt om, se concentreaza mult mai mult si isi stapaneste mult mai bine nervii si emotiile

    Reply

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.