O veste care va va intrista

Initial, nimic din ce va voi spune nu ar avea darul sa va intristeze:

Cei de la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova sunt neostoiti din activitatea lor si mai lanseaza o premiera, intitulata Monstrul nisipurilor, scrisa de Csaba Székely, regizata de Irina Craita-Mandru si beneficiind de scenografia Cezarinei Iulia Popescu.

Daca descompunem aceasta stire in cateva elemente, reiese ca ar fi si mai imbucuratoare:

Proiectul Monstrul nisipurilor este castigatorul Concursului de Proiecte pentru Tineri Regizori si Scenografi Romani, editia a VI-a (2016), organizat de Teatrul National din Craiova.

Autorul piesei, Csaba Székely, este acelasi care a scris MaRo, pe care avut enormul privilegiu sa il vad la Craiova nu cu mult timp in urma si la care am ras cu o pofta care mi-a provocat febra musculara la abdomen si la obraji.

Irina Craita-Mandra si Cezarina Iulia Popescu sunt reprezentante ale noului val si atitudine din teatrul romanesc, care vine din urma mai ceva ca Gabriela Szabo pe ultima suta de metri.

Tematic, Monstrul nisipurilor este o comedie neagra care imagineaza universul absurd al relatiilor romantice din perspectiva dificultatilor si blocajelor care apar intre parteneri.

In distributie ii avem pe Iulia Colan, Ioana Florentina Manciu, Romanita Ionescu, Alina Mangra, Raluca Paun, Catalin Vieru, Claudiu Mihail, Stefan Cepoi si Marian Politic, dar nu oricum, ci purtand nume de fructe (ele) si culori (ei).

Nimic trist, totul incantator pana cum, n’est ce pas?

In graba de citi articolul veti fi ratat poate sa observati ca am omis o informatie esentiala in paragraful informativ de la inceput, aceea referitoare la data cand va avea loc premiera.

Acum vine partea cu tristetea:

Cele doua reprezentatii initiale, din 16 si 17 decembrie 2017, sunt rezervate pana la ultimul biletel, asa ca, daca vreti sa vedeti Monstrul nisipurilor, trebuie sa treceti sarbatorile cu bine si sa supravietuiti armaghedonului culinar pana pe 13 ianuarie 2018.

 

 

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.