Pe urme de Oscar – Premiile

oscaruri 2016

Nu mai e mult timp pana se dau Oscarurile, asa ca ma aventurez si eu cu pronosticurile. Pentru ca nu am reusit sa vad chiar toate filmele relevante din competitie, o sa-mi dau cu parerea si pe nevazutelea la anumite categorii:

Cel mai bun actor in rol principal – Leonardo DiCaprio a muncit de i-au sarit capacele si ii doresc din tot sufletul sa primeasca statueta, dar, daca cei de la Academie sunt pusi pe umor negru, foarte negru si hotarasc sa o dea altcuiva, macar sa fie Michael Fassbender.

Cea mai buna actrita in rol principal – e Brie Larson fara doar si poate, insa, daca vreti neaparat o alternativa, sa fie veterana Charlotte Rampling.

Cel mai bun actor in rol secundar – aici e cea mai mare bataie in sufletul meu, pentru ca fiecare dintre cei patru pe care i-am vazut are ceva special, insa va lua probabil Sylvester Stallone a.k.a Rocky a.k.a Rambo, ca un premiu pentru intreaga cariera, fapt pe care il vom accepta din nostalgie.

Cea mai buna actrita in rol secundar – aici imi lipsesc niste pareri, asa ca nu pot decat sa o sustin pe Kate Winslet pentru modul cum il punea la punct pe Steve Jobs; daca nu e ea, atunci sa fie Rachel McAdams pentru seriozitatea din Spotlight.

Cel mai bun regizor – sunt fan declarat Spotlight, pentru care trebuie sa-i multumesc in primul rand lui Tom McCarthy, dar, daca nu e si parerea Academiei, sa fie George Miller pentru Mad Max: Fury Road, macar sa fie ceva de pomina.

Scenariu original – tot pe Spotlight as merge, dar parca nu m-as supara daca ar lua Inside Out pentru incredibila eruditie psihologica transpusa intr-o animatie exceptionala.

Scenariu adaptat – The Big Short pentru abordarea inumana, dar ilustrativa in a explica declansarea crizei mondiale? Sau The Martian pentru divertisment? Nu stiu de ce, dar inclin spre a doua varianta.

Montaj – Oricare, numai Star Wars: The Force Awakens nu.

Efecte speciale – The Revenant, pentru ca a avea 12 nominalizari si a nu lua nimic ar fi un veritabil chin tantalic.

Cel mai bun film – Spotlight, fara alternativa.

 

 

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.