Sezon de Oscar 2017 – Cui dam statuetele?

Din punct de vedere al cronobiologiei, sunt privilegiati cei de tip „bufnita”, pentru ca pot sta in noaptea aceasta sa vada decernarea premiilor Oscar in direct. Pentru „ciocarliile” care infrunta o noua saptamana de lucru exista stirile de a doua zi, precum si previziuni si pareri precum cele de mai jos:

Cel mai bun actor intr-un rol principal – Cassey Affleck e preferatul meu si al premiilor de pana acum, desi aud ca Denzel Washington ar fi in revenire in preferintele votantilor.

Cea mai buna actrita intr-un rol principal – Din nou, favorita mea, Emma Stone, e si rasfatata ceremoniilor care preced Oscarurile, asa ca sunt slabe sanse sa o vedem pe Meryl Streep bestelindu-l din nou pe Donald Trump pe scena.

Cel mai bun actor intr-un rol secundar – In sufletul meu se da o mare batalie, si cred ca multi dintre cei care au participat la scrutin au avut simtaminte similare; Jeff Bridges este fenomenal de comic, Mahershala Ali innobileaza scenele cu retinerea-i profunda, iar eu, unul, il adaug in cursa si pe Michael Shannon in Nocturnal Animals, film pe care l-am vazut de curand si asupra caruia voi reveni.

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar – Gratie unei manevre la limita eticii, Viola Davis e detasat in fruntea aceastei competitii, insa, daca nu ar fi fost incadrata la aceasta categorie, favorita as fi vazut-o pe Nicole Kidman.

Cel mai bun regizor – Ca sa iti iasa un musical, e nevoie sa pui dragoste in ce faci, iar asta razbate din fiecare cadru compus de Damien Chazelle, motiv pentru care Oscarul merge catre el, din partea mea, dar si a Academiei, sper; daca ar fi avut un dram de noroc si ar fi picat intr-alt an, pentru statueta s-ar fi intrecut Kenneth Lonergan sau David Villeneuve.

Cel mai bun scenariu original – O inclestare crancena, in care, culmea, La La Land, e de-abia pe locul al treilea, primele doua locuri fiind disputate de Hell or High Water si Manchester by the Sea.

Cel mai bun scenariu adaptat – Lupta mea interioara se da intre Arrival si Fences, iar balanta inclina spre al doilea.

Cea mai buna imagine – La La Land e in frunte, dar simt ca Arrival vrea sa atace pozitia de lider.

Cel mai bun montaj – E greu sa-i contesti dominatia lui La La Land din acest punct de vedere, dar invalmaseala bataliei din Hacksaw Ridge merita macar o mentiune.

Cel mai bun film de animatie – O alta dilema careia i-am gasit rezolvarea in categoria de mai jos: Zootopia isi adjudeca acest Oscar, iar Kubo and the Two Strings pe urmatorul.

Cele mai bune efecte vizuale – Vezi mai sus; nu, nu mi s-au parut mai bune cele din The Jungle Book, iar Rogue One: A Star Wars Story avea un blazon de aparat, asa ca realizarea sa e ceva firesc, nu o performanta.

Cea mai buna coloana sonora – Ar fi culmea sa nu castige La La Land, nu credeti?

Cel mai bun film – Nu cred ca ajunge la recordul de 11 Oscaruri, dar La La Land il ia sigur pe cel mare.

Arrival

Hell or High Water

La La Land

Fences

Hacksaw Ridge

Moonlight

Manchester by the Sea

Hidden Figures

Lion

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu.