Un artist prin vocea altuia

Incerc sa nu pierd nicio ocazie de a intra in contact sau de a ma expune la monumente imateriale ale trecutului, iar pe data de 26 mai 2017, la ora 17:00, la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, mi se ofera inca o una pe care ma voi face luntre si punte sa nu o ratez.

Tristele si Ponticele lui Ovidiu, aceste elegii ale pribegiei si instrainarii care, paradoxal, au pus spatiul nostru geografic pe hartile antichitatii, vor prinde glas prin intermediul vocii lui Emil Boroghina.

Artistul caruia ii datoram „Festivalul Shakespeare” ne mai face un cadou, imprumutandu-si timbrul vocal aparte unor versuri care au o varsta de aproape milenii, dupa ce a daruit acest recital si spectatorilor din Chisinau, anul acesta, pe 22 martie.

Numai gandul ca voi fi purtat in acea lume indepartata temporal, dar apropiata fizic, imi starneste dorinta de a reciti un roman deosebit, pe care il recomand fara sovaiala, in ciuda controversei care il invaluie pe autor: Dumnezeu s-a nascut in exil de Vintila Horia.

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.