10 motive sa mergi la vot pe 10 iunie

Da, recunosc, nu e cel mai original titlu si nu e nici cel mai original concept. Cu ce ma laud eu (ca doar e campanie electorala si am, deci, dezlegare) e preocuparea pentru gandirea laterala, pentru care m-am folosit de cartea lui Gustave Le Bon, Sase palarii ganditoare.

1. Daca mergi la vot, ti se pun niste mici abtibilduri pe dosul cartii de identitate. Daca mergi in mod constant, se va umple de astfel de marturii ale spiritului civic, iar cand te vei deplasa la vreo doamna de la vreo institutie publica si vei avea nevoie sa prezinti un act de identitate, vei constata ca dosul plin de „votat” va smulge un zambet plin de simpatie si va cataliza o atitudine mai binevitoare.

2. Daca mergi la vot, te intalnesti cu vecinii de prin zona circumscriptiei electorale, iar dupa aceea, cand mai dai cu ochii de ei, veti zambi complice si, cine stie, poate veti schimba doua vorbe.

3. Ca veni vorba de vecini, poate, printre acestia, e vreo persoana de sex opus pe care nu ai avut niciodata curaj sa o abordezi. Acolo, in sectia de votare, privirile vi se vor intalni pentru o clipa, mainile vi se vor atinge cand unul va preda stampila, iar celalalt se va pregati sa o ia. De aici si pana la a intra in vorba, a iesi la un suc, a ajunge sa fiti impreuna, a va casatori si a face copii pe care sa-i invatati sa mearga la vot nu mai e decat un pas.

4. Daca mergi la vot, pe tidula cu numele candidatilor iti poti exprima opinii ge genul: S* v*f*t m**a-n c*r la toti!”, avand certitudinea ca mai mult de o persoana va lua cunostinta de ea.

5. Daca esti vreun timid care nutreste in secret ambitii politice, mergi la vot si, pe aceeasi tidula, poti desena o casuta cu numele tau si un logo improvizat si te poti vota singur.

6. Daca iti exprimi votul, il anihilezi pe al badaranului/necioplitului/incultului care a aruncat tigara din masina fix pe geaca ta de fas cea noua.

7. Daca mergi la vot, vei avea dupa aceea o arma letala impotriva amicului agasant care, invariabil,  la fiecare iesire in oras incepe s-o dea pe „nimic nu merge in tara asta”. Dupa ce il vei fi lasat sa-si improaste invectivele deprimante, il poti intreba cu o malitiozitate usor mascata: Auzi, da’ tu la vot ai fost?

8. Daca mergi la vot, vei lasa naibii Diablo 3 ala (sau 2 daca sunteti, ca mine, un nostalgic fara o configuratie prea puternica) si iti vei odihni muschii ciliari, iesind un pic la aer.

9. Mergand la vot ii vei da dreptate lui Aristotel (cine nu vrea sa faca asta, simtind ca, implicit, si Aristotel ii da dreptate la randul sau), care spune ca virtutea este un obicei si vine din practica.

Daca mergi la vot, vei avea ocazia sa reflectezi asupra cat de fragila si consistenta este democratia si cat de insignifianti si puternici sunt oamenii care  o compun.

O campanie Craiova Forum.

1 Comments

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.