A merge la teatru nu e ANTISOCIAL

spectacol_antisocial_sibiu1

Pe 25 noiembrie poposeste la Craiova o piesa de pe alte meleaguri teatrale romanesti: ANTISOCIAL, un spectacol al Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu, realizata de Bogdan Georgescu.

Ce m-a atras la aceasta piesa care ajunge in urbea noastra ca urmare a turneului national MANIFEST PENTRU DIALOG, pe care artistii il intreprind in 21 de orase, este magma din care isi trage subiectul, preocuparea pentru realitati contemporane si deloc placute, aceeasi care sta si la baza superbei piese craiovene Profu’ de religie (apropo, va sunt dator cu o recenzie a ei, insa va avertizez de pe acum ca va musti de laude).

Descrierea oficiala a creatiei teatrale sibiene suna cam asa:

Spectacolul ANTISOCIAL are la baza un text dezvoltat prin tehnici de Arta Activa. Povestea spectacolului are loc intr-un liceu de provincie, al anului 2015, din Romania. Elevii creeaza un grup secret pe un site de socializare. Profesorii afla, se infiltreaza si actioneaza. Cu ajutorul unor elevi.

Si mai exista niste tuse post-moderne irezistibile:

# libertate de expresie # violarea intimitatii # incredere # respect # comment # sistem educational # praf # spatiu public # turnator # calomnie # share # lipsa de profesionalism # șpaga # like # invechit # dialog @ orice nivel # cat de departe suntem de pesterile din care am iesit? # hashtag

Sa mergem cu mic cu mare, sa vedem ce este ANTISOCIAL!

spectacol_antisocial_sibiu2

Sursa imagini: www.tncms.ro.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.