Craiova se vrea a fi mai culturala

In calitate de blogger am participat la o intalnire care a reunit membri ai acestei eterogene bresle, cativa reprezentanti de ONG-uri si pe Vlad Dragulescu, presedintele Asociatiei „Craiova Capitala Culturala Europeana”, in care acesta din urma ne-a prezentat proiecte si idei de proiecte care sa sporeasca urbei noastre sansele de a fi aleasa pentru acea deosebita ipostaza.

Reuniunea mi-a relevat lucruri bune si mai putin bune. O sa incep cu cele care tind spre negativ, ca sa pot incheia intr-o nota optimista. Nu stiu daca este vorba despre blogger-i, despre romani, despre craioveni, dar exista o deficienta referitoare la modul de abordare a unei intalniri de acest fel. Exista intalniri de informare, intalniri de socializare, intalniri de generare de idei si cu multe alte scopuri, care trebuie definite inca de la inceput, astfel, se va ajunge exact la ce am fost martor – accente politicianiste, devieri masive sau o lungime nejustificata, pe care eu am fost nevoit s-o sanctionez plecand mai devreme.

Apoi, din nou nu ma pot pronunta asupra gradului de generalitate, am constatat ca, daca un cetatean al Craiovei precum mandea, care ar vrea sa se implice cu ce poate si cu ce stie, dar fara sa deranjeze prea mult (vorba lui George Orwell – „On the whole human beings want to be good, but not too good, and not quite all the time”), habar nu are ce sa faca si nici autoritatile n-ar sti ce sa-i spuna, chiar daca nu le-ar strica o mana de ajutor.

Si acum, hai si cu partile bune, ca exista. Pentru prima data de cand ma stiu, am auzit de un proiect pe termen lung. Vlad ne-a vorbit despre termene gen 2016, 2021 si 2030 si despre eforturile lui si ale celor cu care lucreaza de a aduce cultura la nivel comunitar, adica la nivelul amatoricesc, dar pasionat al oricarui cetatean. O idee pe care o imbratisez cu mare drag.

Un alt aspect pozitiv este ca toti participantii (pe care ii veti regasi la finalul articolului) au format un grup pe Facebook, de unde eu, unul, voi putea afla la timp si in mod structurat, informatii si impresii despre o initiativa care ma intereseaza si care este deja in desfasurare, dar despre care n-aveam nici cea mai vaga idee. De pilda, asa voi afla cu siguranta cand se va desfasura festivalul de teatru comunitar, pe care nu o sa-l ratez, tocmai pentru ca este expresia democratizarii artei, pe care o sustin si in care cred.

Acestia sunt participantii la intalnire (lista este copiata cu nerusinare de la Daniel Botea):

5 Comments

  1. Buna prezentare, colegu 🙂 Fetele de la final n-au link pentru ca n-au blog, iar adresele de FB nu le stiu 🙂 Deci nu e discriminare :)) Cat despre grup, tocmai ce-am aflat despre un eveniment chiar azi, de Martisor. L-am anuntat pe grup, ne vedem?

    Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.