Stii de ce si pe cine votezi?

9902778incepe testul 2Pe langa multe altele, Twitter-ul, un program pe care incep sa il indragesc din ce in ce mai mult, mi-a adus in fata un site numai bun in perioada asta carnavalesc-electorala: Busola politica.

Contine un test foarte interesant cu intrebari din domenii vitale in care fiecare om, dar si viitorul presedinte, trebuie sa se pronunte: economie, probleme sociale sau politica externa. La finalul testului, veti vedea cu care dintre candidatii relevanti va identificati cel mai mult. Inutil sa mai spun ca, in cazul meu si al catorva apropiati, optiunile virtuale si cele reale nu s-au potrivit deloc.

Test eronat? Dimpotriva, intrebarile sunt serioase, iar mie mi-au demonstrat ca noi, alegatorii, ne lasam in voia hormonilor de simpatie si antipatie si mai putin judecam potrivit sistemului nostru de valori (asta sperand ca exista macar la unii dintre noi).

Dar lucrurile incep sa se schimbe. Doua dovezi: 1. acest test, care este o frantura dintr-o miscare de educare a celor cu drept de vot; 2. nu va exista nicio dezbatere televizata pana in turul II, pentru ca, banuiesc eu, prezidentiabilii sunt constienti ca nu le mai merge cu gogosile de pana acum.

Semne bune politica are.

2 Comments

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.