Un semnal de alarma!

In timp, mi-am dat seama ca, daca nu vrei sa fii deprimat, e indicat sa nu citesti stirile. Dar nu pot fi deconectat de la realitatea inconjuratoare, chit ca asta inseamna doar sa survolez titlurile.

Am un sistem defensiv psihic bunicel, asa ca rezist la stiri despre criza mondiala, o posibila criza alimentara si altele, dar ieri, in Gazeta de Sud, am dat peste una care mi-a dat fiori.

Pe scurt, bulgarii vor sa construiasca un depozit de deseuri radioactive la Radiana, la cativa kilometri de granita cu Romania, iar, in perspectiva, inca o centrala nucleara la Belene, de asemenea aproape de granita cu Romania. Mai multe detalii aveti aici, iar despre potentialul impact asupra zonei, aici.

Localitati ca Bechet, Dabuleni, Bistret, Goicea ar putea fi direct afectate de radiatiile emanate de acolo si nu-mi fac iluzii ca eu, in Craiova, as fi cumva ferit de ele, la fel cum oricine din sudul Romaniei nu s-ar mai simti in siguranta.

De asemenea, fara a fi lipsit de respect fata de o natie vecina, am dubii ca bulgarii au atata experienta incat sa realizeze un proiect care sa nu prezinte niciun fel de pericol. Si, oricum, dupa dezastrul de la Fukushima, pe care il stim cu totii, energia nuclera nu mai inspira siguranta nimanui.

Un fapt care ma intriga si ma nelinisteste este ca nu am vazut aceasta stire in instiutiile de presa de nivel national, pentru ca o stire de astfel de gravitate nu poate interesa doar Doljul si judetele limitrofe.

In perspectiva dezbaterii publice care trebuie sa urmeze si a deciziei pe care autoritatile romane trebuie sa o ia, adica de a se opune, va rog staruitor sa trimiteti mail-uri, notificari sau orice altceva catre institutiile de mediu si cele cu atributii in domeniu, pentru a a-i convinge pe bulgari sa mute aceste pericole pentru viata oamenilor departe de granitele Romaniei sau chiar sa renunte la idee.

Pentru cei din Dolj aveti aceasta adresa de mail – office@arpmdj.anpm.ro – la care puteti trimite un mail pentru a exprima opozitia, dar nu va limitati numai la asta.

Faceti tot ce va sta in putinta pentru a raspandi stirea si a contribui la eliminarea unui pericol pentru noi toti!

1 Comments

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.