Inaugurare spatiu cultural TNC

teatru

Cand am fost sa cumpar un bilet la Teatrul National din Craiova, am fost directionat de la fosta casa de bilete catre un spatiu care m-a uimit prin gustul cu care era aranjat si prin deschiderea catre cei care il vizitau. N-a durat mult, si cei de la teatru m-au informat in ce consta aceasta inspirata schimbare.

Iata ce spun:

Iubitorii de teatru și arte sunt invitati la deschiderea unui nou spatiu destinat comuniunii spirituale și culturale în orasul nostru.

Miercuri, 28 octombrie, de la ora 18,30, la Teatrul National Marin Sorescu va fi inaugurat Ia te uita!, un spațiu de electiune destinat artelor si intalnirilor cu publicul craiovean, si nu numai.

Deschiderea noului spatiu va fi facuta cu spectacolul Flori pentru Algernon, o creatie a actritei TNC, Iulia Colan. Spectacolul (productie a Teatrului ACT), este multipremiat, cel mai recent premiu acordat fiind la Festivalul de Teatru “Excelsior TEENFEST”, Bucuresti. Totodata, spectacolul a fost selectionat pentru a fi reprezentat la Festivalul National de Teatru 2015.

In aceeasi seara va fi vernisata expozitia tanarului fotograf Albert Dorin, in / out (the curtain). Albert Dobrin este nascut în Craiova si este student in anul IV la Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”, Bucuresti.

Nu in ultimul rand, va fi lansat volumul de teatru “Sotii, prietene, amante”, de Cornel Mihai Ungureanu, recent nominalizat la Premiul Festivalului de Literatura (festLIT) Cluj, editia a II-a. Una dintre piesele volumului, “Ultimul dans al libelulei”, a fost prezentata la TNC în cadrul proiectului “Autorii sunt în sala” destinat prezentarii de spectacole-lectura în premieră, in prezenta autorilor.

Maestrul Mircea Suchici, solist intrumentist al Filarmonicii “Oltenia” va prezenta un microrecital cu piese pentru violoncel, clasice si contemporane. Alaturi de el, la vioara, va concerta Andreea Suchici, eleva la Liceul de Arta “Marin Sorescu”.

Noul spatiu, aflat pe aripa de vest a TNC, care gazduiește si noua Agenaie Teatrală modernizată, va fi locul unde artisti și oameni de cultura pot să se exprime public in cadrul unor manifestari multiple: recitaluri de teatru, poezie, expozitii de fotografie si arte plastice, lansari de carte, seri muzicale, discutii si dezbateri pe diverse teme culturale. Tot aici vor avea loc conferintele de presa organizate de teatru.

Noul spatiu deschis la TNC este dedicat cu precadere tinerilor creatori din toate domeniile, care pot propune proiecte ce vor fi evaluate de TNC. Un scurt regulament de evaluare va putea fi consultat pe siteul TNC începând cu 16 noiembrie, a.c

Va asteptăm cu bucurie.

Sursa imagine: www.tncms.ro.

 

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.