Un nume mare descinde în Bănie

Nu pot să nu încep acest articol fără un pic de satisfacţie rătăcioasă la adresa craiovenilor care au migrat prin diverse părţi mai înstărite ale lumii şi care, auzind despre câte un eveniment cultural din Bănie, strâmbă din nas de parcă le-ar mirosi a peşte stricat.

Sunt curios ce-ar mai zice acum, când mă văd în postura de a vă anunţa că
Plácido Domingo Jr. vine în Craiova pe data de 20 aprilie 2019, la ora 20:00, la Sala Polivalentă din Craiova (care, odată cu Mamma Mia! mi-a demonstrat că poate fi exploată sonor fără neajunsuri), în cadrul spectacolului Plácido Domingo Jr. & friends.

După cum bănuiţi, interpretul este fiul celebrului Plácido Domingo, care a avut acel triumvirat colosal cu Luciano Pavarotti şi José Carreras. Şi, adaptând un proverb românesc, „ce naşte din tenor mare cântă frumos”,
Plácido Domingo Jr. are o voce deosebită, pe care, culmea, nu şi-a folosit-o mulţi ani, dedicat fiind vocaţiei de compozitor, până când însuşi tatăl său l-a îndemnat să o facă.

Iar acum, după succesul de pe alte meleaguri, Plácido Domingo Jr. vine pentru prima dată în România şi nu doar la Bucureşti (aviz cohortei masive a celor pe care i-am amintit în primul paragraf), ci şi la Craiova, în cadrul acestui eveniment organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova, împreună cu Primăria Craiova şi Consiliul Local.

Şi nu vine singur, ci însoţit de alţi artişti, ale căror pedigree-uri sunt care mai de care.

Pe Laura Bretan o ştiţi de la Vocea României şi de la Eurovisionul de România din 2016, Irina Polivanova e o soprană şcolită la Conservatorul din Moscova (abia aştept să o ascult şi să-mi aduc aminte de o scenă magnifică din jocul Syberia), Alin Stoica este tenor al Operei Naţionale din Bucureşti şi câştigător al prestigiosului premiu „Luciano Pavarotti”, iar Vali Boghean e un muzician din Republica Moldova, care, pe lângă faptul că are voce, mai cântă şi la (ţineţi-vă bine!) trompetă, saxofon, flaut, tilincă, caval, cimpoi, clarinet, chitară clasică sau bass şi (într-adins l-am lăsat la final, pentru că am o pasiune specială pentru acest instrument) la duduk, care v-a făcut să lacrimaţi când vedeaţi Gladiator.

Interpreţii şi Orchestra Filarmonicii „Oltenia” din Craiova se vor găsi sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, al cărui stil relaxat, dinamic şi hâtru mi-e deja cunoscut de la Concertul de Anul Nou din 2019, despre care v-am povestit pe larg aici.

Spectacolul va fi prezentat de Evelina Păuna.

Biletele costă 100 de lei (zona VIP) sau 50 de lei (în tribună) şi pot fi achiziţionate fie online, de pe www.eventim.ro, fie de la agenţia de bilete a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din Calea Unirii, nr.16, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 18:00.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.