Ce-am vazut pe la Euro pana acum

Unul dintre cele mai frumoasa bancuri pe care le cunosc e urmatorul:

Stalin moare si ajunge sa dea socoteala pentru pacatele sale, asa ca e osandit sa mature prin iad. La un moment dat, in plin exercitiu al functiunii, il vede pe Hitler stand la un birou, rasfoind de zor intr-o carte si scriind cu verva pe niste coli mari.

Suparat, Stalin cere o audienta la Dumnezeu:

– Doamne, sunt un mare ticalos, stiu si merit sa dau cu matura prin iad, dar pe Hitler, care e un ticalos cel putin la fel de mare ca mine, l-ai pus la munca de birou!

– Lasa, draga Iosif Vissarionovici, crezi ca lui Adolf ii e usor sa faca traducerea Capitalului in ebraica?

In perioada asta, o alta pedeapsa foarte potrivita pentru Hitler ar fi sa vada selectionata Germaniei. Jerome Boateng, Mesut Ozil, Mario Gomez, Lukas Podolski; chiar si acum imi vine sa rad, imaginandu-mi mustacioara-i tremurand de furie. Inca si mai dureros pentru el ar fi sa constate ca acesti venetici nu numai ca nu strica vigurosul spirit teuton, dar chiar fac din Germania principala favorita la castigarea titlului european.

Numai sa nu se impiedice pe parcurs. In primul rand de propria trufie, pe care am vazut-o oglindita un picut pe fetele celor mai sus mentionati, dar si pe ale unora cu nume mai de bastinasi, gen Thomas Muller sau Manuel Neuer. Apoi ar mai fi celelalte pretendente.

Spania practica acelasi fotbal care le-a mai adus un astfel de titlu, precum siunul mondial, dar, mai ales datorita esecurilor lui Real Madrid si FC Barcelona (care compun selectionata iberica aproape in totalitate) in cupele europene, e privita precum Roger Federer cel de peste 30 de ani de catre ceilalti tenismeni: exceptionala, valoroasa, dar de batut.

Italia nu are nume mari cu care sa castige campionatul european; de fapt, ignoranta mea in ceea ce-i priveste lotul e atat de mare, incat, in fara de colosalul Gianluigi Buffon, nu mai stiu decat ca in atac ii au pe Cassano si Balotelli. Q.E.D.

Fata de Zidane, Lizarazu et. comp., generatia actuala a Frantei imi pare a fi plina de epigoni fara prea multe sanse la titlu, iar Anglia are jucatori exceptionali, dar ii lipseste un I don’t know what ca sa fie o echipa mare. Nu cred ca Danemarcei ii mai iese figura de acum 20 de ani, tocmai pentru ca nu mai vine de pe plaja, ci din cantonament, iar echipele din centrul si estul Europei se tin batoase, dar sa vedem cat le mai merge.

O ironie grandioasa pe care aproape mi-o doresc ar fi sa castige Grecia. Chiar practicand acelasi fotbal oribil ca in 2004, n-are importanta. Sa triumfe la Euro exact tara care se pregateste sa iasa din Euro ar fi o gluma mult prea buna.

Sambata, 23 iunie, Craiova Forum sarbatoreste 8 ani de existenta si organizeaza o petrecere la terase Restaurantului Craiova, incepand cu ora 12:00. Legatura logica?

Si privind la Euro, si participand la petrecerea CF, poti manca mici si bea bere.

Nota Bene! Articolul e scris intr-un moment cand etapa ultimelor meciuri din grupa nu se incheiase, asa ca iertate fie-mi pronosticurile si judecatile de valoare eronate!

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.