Cum iti dai seama ca ai imbatranit?

Posibile raspunsuri:

Incepe sa te ia nervul sciatic de fiecare data cand se schimba vremea.

Nu mai rezisti in club pana la 5 dimineata, iar daca te incapatanezi sa o faci, ai nevoie de perfuzii doua zile dupa aceea.

Ajungi sa vezi la acelasi teatru pe unde iti faci veacul din adolescenta o alta punere in scena a aceleiasi piese pe care ai vazut-o impreuna cu niste colegi de liceu care acum sunt rataciti prin toate colturile lumii si isi iau copiii de la scoala.

Nu ma indoiesc ca lista poate continua, insa acest din urma raspuns se pliaza pe senzatia pe care mi-au oferit-o cei de la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, care, pe 22 si 23 septembrie 2017 (in ambele zile de la ora 19:00) deschid o noua stagiune cu spectacolul Gaitele de Alexandru Kiritescu.

Aceasta piesa de o amara si, pe alocuri ,hilara luciditate asupra naturii umane mi-e cunoscuta din versiunea televizata sau din cea anteriora a teatrului craiovean, iar acum ma pregatesc sa o redescopar in versiunea propusa de regizorul Alexandru Boureanu si scenografa Andreea Negrila.

In distributie ii regasim pe Tamara Popescu, Costinela Ungureanu, Petra Zurba, Alina Mangra, Romanita Ionescu, Geni Macsim, Raluca Paun, Catalin Vieru, Alex Calangiu, Nicolae Vicol, Ioana Andone, Catalin Miculeasa, Ioana Vicol si Romana Vicol.

Ca un supliment pentru nostalgia care m-a cuprins este amanuntul ca doamna Tamara Popescu care, in versiunea anterioara juca rolul Wandei, daca nu ma inseala memoria (din motive invocata inca din titlu), aici apare in ipostaze celei dintai dintre „gaite”, partitura care odinioara i-a revenit regretatei Iosefina Stoia.

Da, am imbatranit, dar, avand acest teatrul alaturi de mine, pot spune ca am imbatranit frumos.

 

 

 

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.