Feriti-va de scriitori!

Shattered Glass este unul dintre putinele filme care, daca ar fi folosite drept suport de curs, s-ar potrivi pentru mai multe discipline diferite: etica profesionala in jurnalism, mitomania in psihologie, leadership-ul in management si cabotinismul sau interpretarea ultra-emfatica in actorie.

Un tanar jurnalist, simpatic, popular si, aparent talentat, este prins cu ocaua mica: toate articolele sale, aparute intr-o prestigioasa publicatie ce isi facuse un titlu de glorie din veridicitatea materialelor, nu se dovedesc a fi decat niste fictiuni excelent redactate.

Daca tot ce am spus pana acum pare incredibil de scortos, va mai zic doar atat: Hayden Christensen joaca traznet. Mi-a fost aproape imposibil sa-l recunosc pe baietasul plin de el din Star Wars: Attack of the Clones in interpretul care emana o combinatie naucitoare de instabilitate psihica, sarm si perversitate. Printre musculosii Hollywood-ului se naste si un frumos luciferic.

Fara sa vreau, filmul mi-a adus aminte de impresia pe care mi-a facut-o pe vremuri reportajul lui Pascal Bruckner despre cazul de la manastirea Tanacu, iar atunci era vorba de ceva ce se petrecuse in realitate. Nelinistea ca un om talentat in ale scriiturii poate convinge si influenta cu o usurinta inspaimantatoare s-a pastrat insa.

Feriti-va de scriitorii care se strecoara in presa!

P.S. Jiunimistii sa vada neaparat filmul asta:))!

4 Comments

  1. Ei, da. Tin minte ca Victor mi-a dat un CD luat de la tine acum ceva timp pentru ca, pe vremea aia, aveam o slabiciune pentru Hayden. Pentru ca eu sunt, probabil, printre putinii (putinele, mai degraba) care si-l amintesc din Life As A House si nu din Star Wars.
    E posibil ca in universitatile din America filmul sa fie transformat in studiu de caz, asa cum stiu sigur ca se intampla cu Wag The Dog.

    Reply
  2. Stii ce mi s-a parut mie cel mai misto(daca misto e cuvantul potrivit aici)?!Faptul ca tu, ca privitor, tii cu personajul lui Hayden… adica el te farmeca intr-atata incat vrei sa nu fie prins. Practic, devii partinitor, imoral, devii un complice! Interesant, joaca bine tipu’, pe langa faptul ca e cam dragut asa:P!A, si inca o chestie!Se pare ca actorul nu-si poate reprima nici in filmul asta zambetul ala ravisant, care spune ceva de genu’:”i’m about to turn to the darkside!”

    Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.