O ecranizare reusita

CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC

The Secret Dreamworld of a Shopaholic  de Sophie Kinsella, tradusa destul de fad in romana Ma dau in vant dupa cumparaturi, este o lectura obligatorie pentru orice barbat. Cartea e scrisa de o femeie pentru femei, dar pentru noi, sexul tare (de cap uneori), este o ocazie rarisima de a intra in mintea lor, de a explora resorturile intime care le fac sa arunce banii de chirie pe haine si sa petreaca exasperant de multe ore in magazine.

Un bestseller care a avut continuari gen Ma dau in vant dupa cumparaturi la New York, cu bebe, cu catel, cu purcel etc. nu putea sa scape neecranizat. Realizatorii filmului Confessions of a Shopaholic au avut insa inspiratia sa inteleaga esenta cartii (patima pentru cumparaturi) si nu sa se preocupe sa o traspuna literal.

In rolul principal mi-as fi imaginat-o pe Reese Witherspoon, pentru rolul ei delicios din Legally Blonde, dar alegerea Islei Fisher n-a fost rea; tipa a reusit sa creeze un amestec simpatic de naivitate, inima buna si pofta vestimentara insatiabila. Restul distributiei completeaza placut povestea: John Goodman e tatal simplu, dar de treaba, iar Kristin Scott Thomas face un rol de zeita inaccesibila si tiranica a modei la fel de reusit ca al lui Meryl Streep in The Devil Wears Prada.

Situatiile sunt amuzante si curg placut pana la inevitabilul happy-end.

3 Comments

 1. ha! in seara asta vazui filmul, acum 5 minute scrisei despre el pe blog.. iar acum dadui de post-ul tau.
  Circumstantele de genul asta sunt, pur si simplu, fascinante :))

  Reply
 2. @Iulian: Eu una eram foarte mare fan Sophie Kinsella. Nu ma omor dupa genul Chick lit, dar intamplator cartile ei sunt foarte amuzante. Am citit seria Shopaholic si romanele ei urmatoare si chiar ma dadeam in vant dupa umor si situatiile super haioase in care ajungea Becky Bloomwood, personajul principal.

  Mie una nu mi s-a parut filmul Confessions of a Shopaholic un succes. Sunt sigura ca am fost subiectiva, intrucat aveam asteptari foarte mari de la acest film si eram foarte familiara cu personajele si cartile. Isla Fisher sunt foarte de acord cu tine, a fost o alegere super inspirata. Chiar cred ca Reese Witherspoon ar fi fost si mai inspirata, foarte buna ideea ta. Isla Fisher joaca oricum, e dulce foc, se potriveste pe rol. Din pacate, au facut scenariul mult mai subtirel si mai superficial decat cartea, situatiile amuzante sunt putin exagerate si inlocuiesc secvente mult mai amuzante din carte. Probabil e legat de asteptari, speram la ceva mult mai misto. Si de aici dezamagirea mea apropo de film.

  Pentru o alta parere, iata si review-ul meu despre Confessions of a Shopaholic, oarecum dezamagit.

  Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.