O nouă gâlşeavă pă şer

StarWars

Cand se apuca Hollywood-ul de un proiect cu nume greu, media si Internetul incep sa vuiasca. Acum inca doar vibreaza la stirea ca se vor mai face niste filme Star Wars.

Despre utilitatea resuscitarii acestei epopei se poate discuta mult si bine. Nu asta ne intereseaza in mod special, ci ideea ca povestea va fi plasata cronologic dupa episoadele cele vechi, cele care au zguduit lumea cinematografiei si s-au imprimat irevocabil in mentalul colectiv mondial.

Ca urmare, au aparut intrebarile firesti, ca de pilda: Cine o sa joace in acest film? Cei mai multii dintre interpretii de pe vremuri sunt inca in viata, dar varsta nu le mai permite sa faca pe protagonistii. Un exemplu ar fi Harrison Ford in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, unde pur si simplu nu mai e capabil sa redea aceeasi vitalitate, iar asta se intampla (Nota bene!) in 2008. O idee ar fi, totusi, ca Mark Hamill (a.k.a. Luke Skywalker) sa preia rolul de mentor intelept si bine trecut prin ale Fortei, rol pe care l-a facut nemuritor inegalabilul Alec Guinness ca Obi Wan Kenobi.

Deci avem nevoie de actori proaspeti. De ales, avem de unde, dar nu-i o responsabilitate usoara, in special pentru ca inca nu se cunoaste nici ce directie vor urma noile filme: vor reincalzi lait-motive de mult uitate si vor miza miza pe pasiunea connaisseurilor? Cam greu, daca socotim ca acestia sunt cam de aceeasi varsta cu actorii din distributia Episoadelor IV-VI si au, poate, alte prioritati. Sa construiasca o poveste moderna, axata pe dragostea imposibila dintre o umanoida cu figura de lemn si un Jedi efeminat, crescut de mic de vampirii de pe Tatooine? Succes de box-office s-ar putea inregistra, dar realizatorii se expun la linsaj din partea lotului inca ametitor de mare de fani inraiti.

Si asa episodele cele noi, care spun povestea de dinainte, au dezamagit pe multi. Nu si pe subsemnatul, care a indragit nespus The Phantom Menace, s-a amuzat copios la kitsch-ul si ineptia din Attack of the Clones si a fost satisfacut de liantul oferit de Revenge of the Sith. Altii, insa, au gasit tomuri intregi de obiectii, de la hiper-CGI-zarea chiar si a celei mai marunte scene (canci filmari in aer liber, traiasca ecranul verde/albastru si programatorii de dupa) pana la circumvolutiuni ale scenariului gen „au cerut modificarea Constitutiei, ca sa ramana Natalie Portman regina inca un mandat” (sa vad eu roman capabil sa suporte discutii de-astea pana si in Star Wars) si ajungand la cel mai detestat personaj, Jar Jar Binks, urecheatul cu dictie indoielnica. Ca un fapt divers, s-a realizat un sondaj de opinie pe Internet despre ce ar vrea sa vada lumea in aceste noi filme ale francizei si locul intai a fost castigat detasat de solicitarea de a-l vedea pe Jar Jar murind (in chinuri). Ce oameni!

Cum sa doresti pierirea unei asemenea creaturi? Cum???

Cum sa doresti pierirea unei asemenea creaturi? Cum???

P.S. Nu-i asa ca nu sunt singurul care ar vrea sa-l vada pe Steven Segal in Star Wars?

P.P.S. Aaa, si sa nu uit de Adam Sandler.

P.P.P.S. Si de Rob Schneider.

4 Comments

  1. Me likes Jar Jar…:P!A fost cam penal Jar Jar in ep. 2, dar nu l-as omori, l-as scoate la pensie (de la atatea mandate, ca guvernator sau ce era el acolo).Maximul pe care l-as vedea pentru SW ar fi inca o parodie poate – daca puteti citi aceste randuri insemna ca..nu insemna nimic:)))))))))))))
    Sa mai faca un film e ca ciorba re-re-…re(n)incalzita cu gust nasol!

    Reply
  2. Nu asa il imiti pe Jar Jar Binks; e ceva de genul Meessa likesss Jar Jar!
    Alin, eu astept filmul despre amiralul ala cu fata de peste, nume de mogul – Ackabar din Episodul VI, care are o singura replica, dar pe care o spune cu o voluptate deosebita: „It’s a trap!” :)))))))

    Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.