Romani, continuati sa taceti!

Au mai trecut doua meciuri ale Romaniei care, nu se putea altfel, au oferit noi prilejuri romanilor sa vorbeasca fara a avea neaparat suportul gandirii.

Mai intai a fost meciul cu Turcia, pentru care toti componentii nationalei + Piturca merita felicitari. Chiar si acum, dupa meciul cu Olanda, tot am fi negri la inima, daca n-am recunoaste ca partida de la Istanbul ne-a oferit acea senzatie asezonata cu emotie pe care n-am mai simtit-o de multisor.

Insa, dupa meci a urmat prapadul declarativ. De data aceasta n-au mai fost afirmatii bombastice de genul „Brazilia, venim!” care aveau ramasite de autoironie, cum au sucurile ramasite de arome naturale. Acum, culmea, vorbele erau mai retinute, dar atitudinea care le sustinea denota faptul ca alde Sandu si Dragomir se si vedeau pe plaja de la Rio, de unde, eventual, il sunau pe Mazare sa-l tachineze: Musiu, suntem la carnaval la mama lui si este za shit!

A urmat insa meciul cu Olanda si colturile gurilor s-au deplasat in convex in concav de urgenta. Urmarea: titluri de ziar care preconizeaza demiterea lui Piturca. Ajuns in acest punct, recunosc ca nu stiu pe cine sa fac responsabil de aceasta ineptie: pe oficialii cu porniri staliniste care lanseaza astfel de scenarii sau pe jurnalistii care vor din rasputeri scandal, de parca vestile bune le-ar aduce sabia lui Disponibilizates deasupra capului.

Referitor la meciul cu olandezii, doua lucruri ma incumet sa spun.

In primul rand, Tatarusanu este la fel de vinovat cat a fost si portarul columbian caruia i-a dat Hagi gol in ’94. Ce sa faci, daca te nimeresti in acelasi moment cosmic in care ii iese unuia o executie fabuloasa? Mai puneti-l pe Lens sa dea cu capul din viteza si de la distanta accea, cu un om pe linia portii, sa vedem daca ii mai iese.

Despre intrarile lui Mutu in teren, numai de bine. Nu stiu de ce va aprindeti asa, pentru ca faptul ca e introdus dupa jumatatea celei de-a doua reprize mi se pare o pedeapsa taman buna pentru aerele sale. Poftim, Aditza, ai 30 de minute sa demonstrezi ca esti atat de bun pe cat ti s-a bagat in cap ca esti.

Pana la urmatoarele meciuri ale nationalei, romani, continuati sa taceti, ca face bine la sanatate!

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.