Sa privim pictura! (LIII)

Eu si satul

Marc Chagall e foarte interesant prin modul cum imbina elemente din tara de bastina (Rusia), din cea adoptiva (Franta), din curente contemporane (expresionismul) si, cu toate acestea, ramane un artist profund original.

Pictura aceasta are ceva din revolta impotriva perspectivei, initiata de cubism, dar, parca la picturile lui Braque sau Picasso, de exemplu, mi se parea ca pornesc de la o idee de baza, in timp ce aici simt ca sunt mai multe, care, desi s-ar bate cap in cap, convietuiesc bine mersi si se infrumuseteaza una pe alta: nostalgia si pofta de viata, schematizarea si detaliul, ciudatenia si naturaletea.

 

5 Comments

 1. Buna ziua!

  Reprezint site-ul sustin.ro, un site non-profit, preponderent de campanii umanitare (dar nu numai!).

  Fiecare campanie de pe acest site are disponibile diferite bannere de sustinere.
  Ceea ce este unic fata de alte site-uri este ca puteti sa adaugati pe site-ul dvs. un banner rotativ cu diverse campanii umanitare – sau eventual, un banner single prin care sa sprijiniti alta campanie – de ex. interzicerea etnobotanicelor etc.

  Va invit sa accesati site-ul, care va ofera posibilitatea de a opta pentru un banner de urmatoarele marimi: 125×125, 150×150 sau 200×200.

  Daca alegeti sa sprijiniti cu banner o campanie sustin, site-ul dvs. va fi listat automat pe site-ul nostru, in footer (vizibil pe toate paginile).

  Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie.

  Va cer sincere scuze daca mesajul meu v-a deranjat, nu aceasta a fost intentia. Intentia este aceea de a face un bine si ajuta anumite persoane care au nevoie de sprijinul nostru.

  Toate cele bune!
  Vlad, sustin.ro

  Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.