Teatru pe alese

Saptamana care urmeaza, 14 – 20 noiembrie 2016, aveti nevoie sa va eliberati programul, pentru ca la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova sunt spectacole unul si unul.

Luni, pe 14 noiembrie, la ora 19:00, avem Dorian, un spectacol de dans si proiectii multimedia, realizat de Oana Rasuceanu si avandu-l ca unic protagonist pe George Albert Costea. Pe langa doza de curiozitate de oficiu, m-a atras si aspectul inedit pentru mine ca acest talentat si tanar actor, caruia i-am savurat interpretarea in Unde-i revolverul?, are si astfel de preocupari.

teatru_dorian

Joi, pe  17 noiembrie, la ora 17:00, avem Pr01c7ul Or3st3, descris ca o adaptare colectiva dupa Euripide; desi sunt un traditionalist si as prefera sa vad o astfel de tragedie pusa in scena in cel mai clasic mod cu putinta, am ajuns sa apreciez astfel de initiative ce introduc opere nemuritoare unui public care, altfel, nu s-ar sinchisi de ele.

teatru_oreste

Tot joi, 17 noiembrie, la ora 19:00, ni se ofera un privilegiu colosal, acela de a-l vedea pe Ilie Gheorghe in Iona. Textul lui Marin Sorescu este stralucit, de interpretarea maestrului nici nu mai vorbesc, asa ca va indemn sa va luati bilete, ca sigur nu mai sunt multe. Malitios, asa cum numai apropiatii ma stiu, am avut grija sa le procur pe ale mele inainte de a da publicitatii aceasta stire formidabila.

teatru_iona

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.