Ce-ar fi fost daca…? (VI)

Daca tot incepe balciul electoral, sa vedem:

Ce-ar fi fost daca Traian Basescu ar fi ramas paralizat in urma operatiei din Austria si ar fi iesit de pe scena politica?

E greu sa-ti imaginezi scena politica romaneasca din momentul de fata fara Traian Basescu, cu toate apucaturile si calitatile sale. Dar, cu un mic efort de gandire, as zice ca alianta dintre PNL si PD nu s-ar mai fi destramat, pentru ca liderii ambelor partide ar fi devenit mai concesivi, iar colaborarea dintre ei ar fi mers inainte, de bine, de rau; sciziunea din PNL a aripii Stolojan-Stoica nu s-ar mai fi produs niciodata, deci nu am mai fi avut astazi PDL. Ba chiar ma incumet sa spun ca PNL-ul ar fi atras destui membri PD, care ar fi ramas un partid pe post de „tovaras de drum” perpetuu. Ego-ul lui Tariceanu s-ar fi supradimensionat si mai mult, iar premierul si-ar fi imaginat ca va fi in functie pe viata. Emil Boc ar fi zburat (ceea ce n-ar fi prea greu, nici chiar la propriu) de la carma democratilor, iar in locul lui ar fi venit fie un lider mai batatarnic, gen Cezar Preda, fie un sef obedient si bine crescut, instalat de liberali, gen Videanu.

Despre PSD, mi-e si mai greu sa spun. Cred ca evolutia acestui asa-zis partid de stanga ar fi continuat neabatuta, cu vaga banuiala ca destui membri l-ar fi parasit pentru formatiunile cu acces la ciolan. Geoana si-ar fi gasit alte prilejuri pentru a-si rosti discursurile puerile, iar Nastase ar fi fost scutit de frigurile punerii sub acuzare.

De vot uninominal nici nu s-ar mai fi pus problema, pentru ca parlamentarii ar fi gasit strecurat printre articolele legii un viciu de procedura, ca s-o anuleze fara cracneala.

Traian Ungureanu ne-ar fi scutit de editorialele lui gretoase in care inalta osanale lui Basescu.

S-ar fi tinut alegeri prezidentiale anticipate si ghiciti ce: nici nu ma intereseaza cine ar fi iesit presedinte:)!

2 Comments

  1. Imi pare rau ca nu pot sa comentez „ce ar fi fost daca”-ul de azi? Nu vad nicio logica intre prima parte a frazei si cea de-a doua. Daca ar fi fost paralizat, nu inseamna nicidecum ca ar fi iesit de pe scena politica. Daca ar fi fot paralizat, doar doua lucruri s-ar fi schimbat: a)nu ar mai fi condus masina nici treaz, nici baut si b) Elena Udrea disparea de pe scena politica, dat fiind faptul ca serviciile ei nu mai foloseau la nimic dlui Presedinte 🙂

    Reply
  2. Olga, recunosc, poti ramane paralizat si sa fii in continuare o persoana activa, dar eu m-am gandit la o paralizie grava, care sa duca si la afectarea facultatilor mintale.
    Departe de mine sa afirm insa ca toti politicienii de acum sunt in deplinatatea facultatilor lor mintale, sau ca toti are avea asa ceva:).
    Oricum, Basescu fara posibilitatea de a face „bai de multime” si de a dansa langa tiganci n-ar mai fi nici pe departe atat de simpatizat.

    Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.