Cri, cri, cri, toamnă gri, Anda, să ne mai scrii!

Una dintre cărțile fragedei mele copilării a fost Căluțul cocoșat de P. Ersov, cu ilustrații de N. Kocerghin.

O poveste rusească în versuri, pe care mama era obligată să mi-o citească și mi-o recitească, până i-am învățat versurile pe de rost.

Iar când mama, din oboseală sau șmechereală, mai sărea din ele, interveneam foarte prompt și o puneam să reia cum trebuie.

Care lapte e mai bun? de Anda Simion (pe care o știu de hăt, de când era Șoșea), cu ilustrații de Raisa Bunăiașu (care are paisprezece ani, PAISPREZECE!) și tehnoredactare de Victor Șoșea mi-a transmis exact impresia asta.

Că prichindeii o s-o îndrăgească atât de mult, încât o vor ști pe dinafară, însă părinții tot vor fi obligați să o lectureze cu precizie ritualică în fiecare dimineața, după-amiază sau seară.

Nu că le-ar strica, pentru că, în ciuda stilului copilăros al versurilor, atinge și o meteahnă de care oamenii mari se fac cei mai vinovați – dorul primejdios al comparației și competitivității.

Dar ce mai tura vura, luați de citiți și vă lămuriți!

Cartea se găsește la Librăria Cărturești din Craiova, online pe site-ul celor de la Lizuka Educativ, de pe site-uri de profil (librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro) sau contactând-o pe autoare, prilej cu care puteți primi și o dedicație cu tâlc.

P.S. Sper că Anda nu o să să se oprească aici și că, în spiritul multiubitei corectitudini politice, o să scrie și pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Eu, unul, aștept cu mare interes și pohtă Care brânzică e mai bună?.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.