De Sânziene muncim în grădină și ne place, place, place

Se vorbește mult, foarte mult, prea mult, pro și contra, despre coronițe și premianți.

Ce-ar fi, dacă în loc de dezbateri sterile, i-am învăța pe copii să cultive flori, să împletească ei înșiși coronițele și să și le pună unii altora pe cap?

În acest spirit, în Craiova va avea loc un proiect minunat, chiar în ziua de Sânziene, prilej să îmbrăcăm iile pentru a reconstitui atmosfera bucolică după care tânjim, dar pe care nu prea o cunoaștem.

Pe 24 iunie 2022, Go Romania ne invită să inaugurăm Grădina Utilitară din Craiova.

Această grădină se află în spatele Parcului Nicolae Romanescu, pe strada Vânători de Munte, în zona stației de autobuz 5B, lângă ANL-urile de pe strada Potelu.

Varii și simpatice activități vor avea loc în cadrul proiectului Marea Grădinăreală.

În prima parte a zilei, vor avea loc ateliere bilingve (română și engleză), în care copiii vor învăța despre grădinărit și ce înseamnă o grădină utilitară, despre comunitate și spirit comunitar, despre eco-științe și un stil de viață eco-conștient.

Atelierele vor fi urmate de o vânătoare de comori, precum și alte activități recreative – cântece, dansuri și animație.

După-amiaza, începând de la ora 17:30, aparține adulților și adolescenților, cu activități similare de informare și divertisment, încununate, la ora 20:00 de un concert Ela Danhi & Marius Stanescu – EMplugged și de un foc de tabără.

Pentru a facilita transportul, cei de la organizația Ape fără plastic pun la dispoziție un microbuz care îi poate prelua pe cei care doresc să participe la acest eveniment. Participarea la eveniment și plecările cu microbuzul se vor face din parcarea Lidl – Bulevardul Nicolae Romanescu, pe baza unei înscrieri online, până pe 23 iunie, ora 15:00.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.