Decameronul adus la zi

Când spui Decameronul de Boccaccio, îți apar în minte povestioarele acelea nerușinate, care proiectează o imagine a Renașterii diferită de pietatea lui Botticelli sau forța lui Michelangelo.

Un amănunt care e deseori pierdut din vedere este că povestea-ramă este a unor nobili care fug din Florența pentru a scăpa de o epidemia de ciumă care făcea ravagii în oraș.

Știind asta, ideea celor la Teatrul Național ”Marin Sorescu” de a iniția proiectul THE HEKTOMERON în plină pandemie mi s-a părut strălucită.

La fel și modul cum a fost pusă în practică.

Actorii trupei craiovene vor juca cele 100 de povești din Decameronul sub îndrumarea a 100 de regizori din lumea întreagă.

Până la urmă, Covid-19 ne-a reamintit cât de fragili și de asemănători suntem cu toții, nu?

Scenetele vor fi jucate în limba română, cu subtitrare în limba engleză, și vor putea fi urmărite pe site-ul www.hektomeron.com începând cu jumătatea lunii ianuarie 2021 până pe 24 aprilie 2021.

Pentru cine e adept al practicii numite anglofon binge watching va exista și un spectacol-maraton de 25 de ore pe 25 aprilie 2021, reunind toate cele 100 de episoade ale proiectului.

Se pare că valul trei va trece mai ușor.

Măcar din punct de vedere artistic.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.