Ghid despre schimbarea lumii (gay version)

30arv6fMilk este un film despre activisti gay. Nu este un film despre activisti. Nu este un film despre gay. Este un film despre activisti gay. Cele doua caracteristici sunt inseparabile. Nu incercati sa priviti filmul numai dintr-o perspectiva pentru ca nu veti reusi. Luati-l ca atare.

Ce se intampla in Milk are toata trasaturile acelui tip de poveste despre care vorbeam in Ghid despre schimbarea lumii. Oamenii care schimba modul cum alti oameni gandesc si actioneaza si pretul pe care il platesc pentru aceasta.

Daca n-ar fi componenta gay, povestea n-ar iesi din pluton. Dar asa, are ceva aparte, care va pune puternic la incercare rezistenta la prejudecati a persoanelor hetero. Va sfatuiesc sa vedeti intai Brokeback Mountain, pentru ca acolo scenele de zbenguiala intre barbati sunt mai soft, iar aici dau in dulcegarii gen alintari cu frisca; oricum, nu mica mi-a fost mirarea sa vad pe un latino lover ca Diego Luna (Havana Dirty Dancing) ca face (si bine) pe gay-ul cu grave probleme sentimentale.

Ce m-a interesat in primul rand cand m-am apucat sa vad Milk a fost interpretarea lui Sean Penn, care l-a batut pe Mickey Rourke la Oscaruri. Inca o data, am ramas pe ganduri in privinta modului cum durul din Mystic River si retardatul din I Am Sam a intrat in pielea personajului sau, un tip charismatic, abil, un pic ipocrit si homosexual. Sean Penn are o versatilitate careia eu cu greu ii gasesc egal intre actorii zilelor noastre. N-am nici un motiv sa ii contest statueta.

3 Comments

  1. Am observat ca barbatii sunt de obicei scarbiti, scandalizati de tot ceea ce tine de universul gay.. parca totul ar fi o amenintare la masculinitatea lor :). Absolut de acord cu ce spui, Iulian, despre jocul lui Sean Penn. Cel putin pentru acest lucru merita sa vezi filmul. Si sa te minunezi de acest actor iar si iar.

    Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.