La Craiova se va produce o explozie!

exploziv_craiova

Stati asa, nu dati bir cu fugitii, dimpotriva, veniti mai aproape, sa vedeti despre ce e vorba. Spectacolul Exploziv, care are premiera sambata, 16 ianuarie 2015 la Teatrul National din Craiova  nu e e detonarea vreunui mecanism ucigas, ci expresia aceleiasi ravne care ne-a adus Profu’ de religie, Spargerea sau Iluzii, adica piese moderne, care se scutura de lentoarea asociata indeobste acestei arte.

dram promite sa se alature cu brio acestei ilustre (nu mi-e teama de cuvantul asta) galerii de spectacole. Ingredientele sunt mai mult decat promitatoare:

Autoarea piesei, Elise Wilk este o tanara cu o sumedenie de realizari in materie de dramaturgie, cea care mi-a atras atentia cel mai mult fiind ca fost printre cei selectati pentru programul Hot Ink al Teatrului Lark din New York.

foto FLORIN CHIREA

Regizorul, Andrei Majeri, desi la fel de tanar, are si el gama lui de reusite, dintre care o selectez pe una care sta sub semnul pragmaticului – doua spectacole ale sale au reprezentatii cu casa inchisa la Cluj-Napoca.

Distributia e formata din actori craioveni pe care ii stim si ii indragim: Natasa Raab, Stefan Cepoi, Romanita Ionescu, Raluca Paun, Marian Politic, Alex Calangiu, Ioana Manciu.

foto BOGDAN DĂNESCU

Piesa se vrea a fi o rescriere a Bacantelor lui Euripide; iata ce declara Elise Wilk ca si-a propus cu acest text:

In Exploziv e vorba despre relatia parinti-copii, relatia elev-profesor, prima dragoste, raporturile de putere intre colegii de clasa, prietenie, dorinta de popularitate, revolta, spaime, obsesii si vise. Dar, in primul rand, Exploziv e despre adolescenta, cu toate nesigurantele, visele si temerile acestei varste. E despre atunci cand simti totul la puterea infinit – atat bucuriile, cat si spaimele sau dezamagirile, despre atunci cand esti fragil ca un balon colorat in zbor [..] N-am vrut sa transmit un mesaj anume. Am vrut doar sa spun o poveste.

Adolescent nu mai sunt, dar sa vad Exploziv vreau sigur.

foto DRAGOȘ MĂLĂESCU

Sursa imagini: www.tncms.ro.

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.