Sfarsit de noiembrie, cu vechi si nou

Sfarsitul de noiembrie ne aduce vechiul si noul ingemanate la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova.

Dupa radiografia amuzanta si patrunzatoare a mediului scolar romanesc din Antisocial (o combinatie de interpretari reusite si replici haioase care m-a facut sa rad cu gura pana dupa urechi), cei de la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu revin in Craiova luni, 28 noiembrie, ora 18:00, cu o alta piesa inscrisa in proiectul „Manifest pentru dialog”, intitulata #minor.

minor_foto-adi-bulboaca

Iata cum o descriu realizatorii:

Spectacolul #minor, regizat de Bogdan Georgescu, porneste de la doua cazuri intens mediatizate anul acesta – situatia familiei Bodnariu si scandalul de la Opera Romana – care, desi aparent diferite, aduc intr-o zona comuna anumite metehne nationale, precum pasarea responsabilitatii sau tendinta de a ne crede mai buni si de a-i critica pe ceilalti, fara a ne vedea propriile greseli.

Asadar, metehne vechi, spectacol nou.

norii_aristofan_craiova

Spectacolul #minor este flancat cronologic de o alta premiera a celor de la teatrul din Craiova; inca o incursiune in antichitatea adusa in contemporaneitate, piesa Norii de Aristofan, se va juca pe 27 si 29 noiembrie 2016, de la ora 19:00. Regia spectacolului ii apartine regizorului armean Hakob Ghazanchian, care isi descrie creatia astfel:

Chiar daca Aristofan a trait cu cateva milenii in urma, comediile lui raman actuale. Am impresia, uneori, privind la TV, uitandu-ma pe strada, ca problemele oamenilor sunt aceleasi.

In Norii vedem cat de usor si cat de repede pot fi schimbati si manipulati oamenii, transformati, pana si biologic.

Asadar, piesa veche, abordare noua.

norii_aristofan_craiova2

La adapostul culturii, parca iminentul frig al iernii nu mai sperie atat.

 

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.