Sunt un critic nedrept, cred

Scafarlia cica desteapta a lui Seth Godin

Scafarlia cica desteapta a lui Seth Godin

Mi-a cazut in mana cartea lui Seth Godin, Viitorul apartine companiilor mici. Hai s-o citesc si eu, sa vad ce zice ganditorul asta faimos in ale biz-ului. Cartea e o colectie de eseuri, articole de pe blog si de prin reviste, scrise de acest tip foarte la moda. Bucatelele nu au legatura prea mare intre ele, iar pe la jumatate, toate pataniile si reflectiile lui motivational afaceristice m-au obosit si m-am lasat.

Treaba e cam asa. Pe coperta cartii sta scris: Obligatoriu de citit! Daca vrei sa iesi in evidenta, asculta sfaturile lui Seth. Iti vor schimba pur si simplu viata. Bun, atunci sa facem urmatorul rationament: asta e o carte tiparita, deci apartine culturii de masa, adica o vor mai citi cel putin atatea persoane cat este tirajul. Rezulta urmatoarea ecuatie multipla (ma voi nota pe mine cu X si cu X1, X2 etc. pe toti ceilalti care citesc Viitorul apartine companiilor mici si care vor, ca si mine, sa se afirme):

X + sfaturile lui Seth Godin = succes

X1 + sfaturile lui Seth Godin = succes

X2 + sfaturile lui Seth Godin = succes

.

.

.

Xn + sfaturile lui Seth Godin = succes

_____________________________

Tragem linie si observam ca sfaturile lui Seth Godin se reduc si ca succesul este dependent tot de ceea ce esti ca persoana, indiferent de ce sfaturi iti dau ceilalti, aparent mai stioci ca tine.

Personal, nu ma tem de cei care vor citi cartile lui Seth Godin, Zig Ziglar, Dale Carnegie sau altii ca ei, ci de cei care au citit Caracterele lui La Bruyere, reflectii de La Rochefoucald, Panciatantra sau Arta Razboiului de Sun Tzu (cea originala, nu toate prapastiile adaptate marketingului).

Marturisesc ca, atunci cand m-am hotarat sa las balta cartea lui Godin, am avut o strangere de inima ca pot rata marea revelatie, dar pana la urma m-am simtit ca Tom in finalul acestui desen animat.

2 Comments

 1. :)) imi plac desenele animate si da, imi place si socoteala ta cu X si ai dreptate. De fapt….pe toate cartiile de genul acesta scrie asa: „Cieste aceasta carte si viata ta se va schimba.” „Succesul tau se afla aici…”
  Uh…
  (pot sa fiu eu X numarul hm….5?)

  Reply
 2. Poti sa fii cine vrei, atata vreme cat nu renunti sa visezi la asta.
  Vedeti, si eu pot sa vb ca Seth Godin si culmea e ca si cred ce spun. Pe bune!

  Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.