Craiova invaluita de jazz

Enumeram la un moment dat toate evenimentele care capata traditie si care recomanda Craiova pentru o viitoare (si mai consistenta) candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana si am omis sa mentionez Craiova Jazz Festival, asa ca imi fac mea culpa si o sa ma spun ca nu mai e mult si incepe o noua editie.

Craiova Jazz Festival 2018 va avea loc de 12 pana pe 15 septembrie la Filarmonica „Oltenia” si ar cam fi cazul sa va rezervati serile, pentru ca in fiecare dintre acestea se anunta spectacole deosebite.

Pe 12 septembrie, iivom audia pe cei de la Nello Sanza Ensemble, condus de Nello Sanza, un trompetist care a colaborat cu insusi Ennio Morricone pentru The Hateful Eight sau cu Nicola Piovani pentru La vita e bella. Nu stiu despre voi, dar, pentru mine, ideea de a ma apropia asa mult de un Oscar este irezistibila.

Pe 13 septembrie, vom putea asculta o trupa numita Gianluca Littera Double Breath Quartet, din randul carei se va distinge un instrument micut, dar seducator – muzicuta.

Pe 14 septembrie, Flavio Boltro BBB Trio se va demonstra cum se poate realiza o fuziune jazz-rock-electronic.

In incheiere, pe 15 septembrie, are loc spectacolul Attansasi & Friends, sub bagheta dirijorului Walter Attanasi si cu participarea Orchestrei Simfonice si Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova.

Pretul unui bilet este suficient de mic (30 de lei) incat sa faca impardonabila imaginea unui sali care nu e arhiplina.

Pentru copii incepe scoala, pentru adulti incepe scoala copiilor, insa, si pentru unii, si pentru altii, incepe Craiova Jazz Festival 2018, iar asta nu poate fi decat motiv de bucurie.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.