The House of Oscars – Ep. 3 – The Theory of Everything

house_of_oscars_b1

Sa ma iertati daca in acest episod din The House of Oscars nu o sa scriu prea mult, pentru ca nu am ce. Nu sunt insensibil, nici semidoct, insa The Theory Of Everything nu m-a miscat mai deloc.

Este povestea alunecarii faimosului fizician Stephen Hawking dintre o stare de cvasi-sanatate fragila catre ipostaza in care il stim astazi si modul cum evolueaza relatia sa cu sotia, adica o suita de momente de abnegatie ale acesteia, dar si de scaderi perfect explicabile.

The Theory of Everything are ceva din A Beautiful Mind, adica relatia sot genial si chinuit si consoarta care indura cat poate, dar pierde la toate capitolele, cu exceptia unuia, poate.

Cred ca regia mult prea pretioasa e de vina pentru esecul acestui film in ceea ce ma priveste. Este apasata si agitata si insista peste masura pe cadre apropiate ale suferintei protagonistului. Nici scenariul nu e ocolit de vina, pentru ca amesteca elemente de viata domestica si teorii stiintifice deloc accesibile intr-un mod care descurajeaza angajamentul afectiv al privitorului.

Felicity Jones este corecta in rolul sotiei, dar nu se poate masura cu omoloaga Jennifer Connelly, pe cand Eddie Redmayne este o alternativa interesanta la magnificul rol al lui Russell Crowe, daca nu in sens absolut, atunci macar prin performata fizica admirabila de a sta chinuit in acel scaun cu rotile si de a-si concentra expresivitatea in mici variatii faciale.

E candidat cu oarece sanse pentru rol principal masculin, desi aud ca Michael Keaton e favorit acolo. Ramane sa vedem ce si cum.

house_of_oscars_b2

Previously on The House of Oscars:

Ep. 1 – The Grand Budapest Hotel

Ep. 2 – Gone Girl

 

1 Comments

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.