In vizita la Magicamp

IMG_0032

De curand, am avut parte de o experienta aparte. Timp de doua zile am fost in vizita la Magicamp.

Dupa acest inceput mai degraba prozaic, s-ar cuveni sa ofer cateva explicatii despre ce este Magicamp. Pe scurt, este un loc unde oamenii mari se spetesc (folosesc acest cuvant cu un foarte acut simt de raspundere) sa ii distreze pe copiii care sufera de afectiuni oncologice.

_DSC9667

S-a nascut dintr-o initiativa privata a unor persoane inimoase si a coagulat in jurul sau un numar impresionant (si in crestere) de altele care reusesc sa isi rupa din timp si din energie (doua resurse pe care lumea contemporana si-a propus sa le secatuiasca) pentru a face niste copii sa zambeasca.

Nu o sa dau nume sau detalii in acest articol. Fiecare dintre copiii, voluntarii sau organizatorii cu care am avut ocazia sa interactionez in scurtul rastimp cat am fost acolo ar merita un paragraf separat. Va invit, insa, sa vizitati site-ul www.magicamp.ro.

V-ati lamurit?

Acum ma vad nevoit sa va spun ca impresia pe care mi-am facut-o la fata locului e greu de cuprins in imagini sau cuvinte. Am vazut o fata fara un picior care a dansat un reggaeton de mi-am adunat falca de pe jos de uimire, un alt baiat a facut pe moderatorul petrecerii cu un umor si o naturalete care i-ar face pe ageamii din mass-media sa roseasca si am ascultat niste declaratii de o tarie si profunzime pe care in niciun alt univers nu le asociezi cu o varsta atat de frageda.

_DSC9598

Cine sunt acesti copii care mi-au prilejuit toate aceste moment sublime? Eram pe deplin angajat in operatiunea de confectionare a ghirlandelor (foarte migaloasa, de altfel). Si pentru altii, si pentru mine, era o premiera. Impartasind asta unii altora, am auzit urmatoarele: Eu am mai facut asta, iarna trecuta, cand eram in spital.

Ar urma sa-mi dau o palma acum, si sa va invit sa v-o dati si voi, pentru mofturile pe care le facem zilnic in privinta unor aspecte meschine ale existentei.

_DSC9730

_DSC9942

Insa nu. Nu aceasta este starea de spirit cu care am plecat de la Magicamp. Pe drum, am simtit un imbold de nestavilit de a suna sau trimite mesaje celor apropiati, pentru a le spune ca i-as strange in brate. Au fost cativa care m-au crezut abtiguit, insa n-a fost niciunul caruia sa nu-i fi facut placere.

Magicamp intruchipeaza ceea ce este frumos in om, asa ca merita cunoscut. Spuneti lumii despre el, nu se stie niciodata cui ii veti face bine astfel.

DSC_0884

 

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.