Oscarurile lui 2014

Anul acesta n-am apucat sa acopar suficiente filme, incat sa pot emite judecati de valoare bazate strict pe opinii personale, plus ca exista un favorit care imi displace, asa ca previziunile vor avea si o latura de dorinta irealizabila.

Cel mai bun film – orice, dar nu 12 Years a Slave, preferabil American Hustle, pentru ca Nebraska nu pare a depasi statusul de outsider merituos.

Cel mai bun actor in rol principal – dilema mare, Matthew McConaughey pentru o transformare miraculoasa sau Leonardo DiCaprio pentru ca, de la Titanic incoace, si-a castigat statueta pe bucati. Greu, greu de tot.

Cea mai buna actrita in rol principal – Amy Adams, pentru ca mai are patru nominalizari si nu vreau s-o vad impartasind soarta superbei Deborah Kerr.

Cel mai bun actor in rol secundar – premiu arvunit de Jared Leto, pare-se, fapt care ma scuteste de drama de a alege intre restul, toti exceptionali pe unde au jucat (chiar si Michael Fassbender in stiti voi ce).

Cea mai buna actrita in rol secundar – sa ia Jennifer Lawrence alt Oscar ar fi prea de tot, cu Lupita Nyong’o n-am nimic personal, doar a jucat in stiti voi ce, asa ca hai s-o premiem pe veterana si apriga June Squibb din Nebraska.

Cel mai bun regizor – Alfonso Cuaron, pentru tehnica-i ireprosabila din Gravity si ca sa nu ia Steve McQueen, principalul responsabil pentru stiti voi ce.

Cel mai bun scenariu original – American Hustle, pentru ca e haotic pe ansamblu si stralucit pe bucatele.

Cel mai bun scenariu adaptat – The Wolf of Wall Street, pentru ca mi-e greu sa cred ca aceia care au adaptat lucrarea originala au stat departe de substantele cu care se imbuiba Leo et comp. in film.

De aici incolo o sa ia Gravity la cam tot ce a mai ramas la tehnic, iar despre restul categoriile nu am date, asa ca nu ma pronunt.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.