Caragiale, contemporanul nostru

In anul centenarului si intr-o situatie politica amar-suculenta multa lume il invoca pe cel care simtea enorm si vedea monstruos, Ion Luca Caragiale, iar cei de la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova se numara printre acestia.

Omagiul lor va lua forma piesei Doua loturi, care va avea premiera marti, 13 martie 2018, la ora 18:00, la sala Amza Pellea. Pe langa inubliabila poveste a lui Lefter Popescu si norocului sau inselator, spectacolul va mai include si fragmente din alte scrieri caragialesti, precum CFR, Moftul roman, Mitica, Moftangii sau Politica si literatura.

In distributie ii regasim pe Nicolae Vicol, Stefan Cepoi, Corina Druc/Alina Mangra, Alex Calangiu, Cristina Albisoru, Diana Bagdasar, Theodora Balan, Laura Dumitrescu, Arina Pavalan, Victoria Zubenco, Ionut Banica, Alex Ciontu, Andrei Stefanescu, Andrei Schiopu, Anastasia Cepoi, Ioana Vicol si Romana Vicol.

O coincidenta simpatica il vizeaza pe regizor – Nicolae Poghirc – pe care l-am descoperit cand eram prin liceu tot intr-o piesa de Caragiale, in rolul lui Rica Venturiano din O noapte furtunoasa.

Cand ma uit la ce politicieni si moravuri avem, mai ca ma bufneste plansul, apoi mai vad o poanta pe Internet si rad pana imi amortesc falcile si ma gandesc ca avem a-i multumi si lui Caragiale pentru acest mecanism de supravietuire.

Sa ne traieste, nene Iancule, oriunde ai fi!

 

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.