Conduri de mireasa

Magazin incaltaminteMi s-a spus ca aceasta este cea mai buna perioada cand trebuie pregatita o nunta. Poate parea paradoxal, dar acum, cand sezonul e pe punctul de a se termina si toti factorii comerciali implicati au iesit din fierberea specifica perioadei, acum, cand toti cunoscutii s-au relaxat, gandindu-se ca angajamentele mondene au luat sfarsit si se pot apleca in liniste asupra propriilor pasiuni, acum trebuie actionat.

Unul dintre avatarurile prin care trec barbatii intr-un astfel de proiect este sa isi insoteasca aleasa la cumparat rochia, accesoriile, voalul si toate acele obiecte pe care, sa recunoastem, le-am vrea cat mai degraba jos. Dar este o sarcina de la care nu se poate sustrage nici un viitor ginere. Rareori au auzit ca viitoarea mireasa si-a ales un alt partener de explorari; nu, sarcinile in casnicie se vor imparti in mod egal, solidaritatea este obligatorie, iar aceasta este o mostra cat se poate de elocventa.

Astfel ca barbatul incepe un periplu prin magazine cu articole vestimentare care i se pare toate la fel. Dar, daca prin vreun imbold nefericit da glas acestei constatari, va fi rapid pedepsit pentru o atare lipsa de simt al detaliilor. Asa ca isi va pastra opiniile pentru el si va aproba plin de entuziasm, pentru ca apoi, sa dezaprobe vehement o varianta, in functie de ce i se va cere.

Aceasta dificila misie se va ingreuna simtitor in magazinele de incaltaminte femei, pentru ca aici chiar este practic interesat. Nu se poate implica in niciun fel in considerente estetice, dar modul cum aleasa inimii sale se poate (sau nu deplasa) il vizeaza in mod direct. Nu vrea sa riste ca durerile de picioare sa intervina in momentul in care o are loc o importanta ceremonie, pentru ca ar rezulta o catastrofica stare de nervozitate a ei, adaugata la cea din oficiu pe care o resimte chiar in momentul cand participa nominal la achizitionarea de pantofi mireasa.

In aceste cazuri, cei mai inzestrati cu simt diplomatic au preeminenta fata de cei cu tendinte autoritariste. O spranceana ridicata echivoc chiar in momentul cand aproba (verbal) fara rezerve o pereche vadit incomoda va semana indoiala in inima alesei si o va directiona subtil catre o pereche care nu prezinta mari pericole din punct de vedere fizic.

Daca va repurta aceasta marunta, dar semnificativa victorie, barbatul va avea un carlig de care se agate pentru a parcurge cu serenitate perioada febrila a pregatirilor, ale caror chinuri sunt pe departe de a se fi incheiat.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.