De ce as urma un curs de Front-End Developer?

O sa incep cu o poveste hilara acum, foarte trista la momentul respectiv.

Am dat o lucrare la informatica in clasa a IX-a si am reusit contraperformanta de a lua cea mai mica nota din clasa: 3,75!

Nu stiu daca acest insucces usturator mi-a directionat destinul, insa este cert ca eu si programarea am stat la distanta de atunci si nu ne-am intalnit decat la petreceri cu prieteni comuni.

In timp, insa, am ajuns sa recunosc in aceasta activitate una care va creste in importanta si necesitate pe viitor. Am o banuiala ca, intr-un fel sau altul, multe din slujbele intelectuale ale viitorului vor presupune un pic de scriere de cod, astfel ca a avea minime cunostinte despre acest domeniu va fi o exigenta, asa cum este acum lucrul de baza cu calculatorul.

Aceasta premonitie, conjugata cu acea curiozitate care ma caracterizeaza, este motivul pentru care am sarit ca ars la oportunitatea oferita de amicul Damian Irimescu, care organizeaza pe blogul sau un concurs cu tema De ce as urma un curs de Front-End Developer?

Banuiesc ca au fost o sumedenie carora le-a suras ideea de a participa la un astfel de curs de frontend organizat de ScoalaInformala.ro, asa ca, statistic vorbind, sansa sa fiu eu Alesul este infima, insa simplul fapt ca a trebuit sa ma documentez un pic despre ce inseamna mai precis aceasta activitate.

Astfel, am aflat ca a dezvolta un Front End inseamna a crea acele elemente vizuale pe care un utilizator le vede la un site sau la o aplicatie. Adica esti un fel de responsabil cu prima impresie virtuala.

In cadrul cursului pe care mi-am pus ochii, as avea parte de instruire in domeniul interfetelor moderne, precum SVG sau Canvas; as invata Javascript, unul dintre cele mai populare limbaje de programare din prezent; voi dobandi bazele necesare intelegerii unor librarii si framework-uri (pentru ca nu habar n-am inca despre ce vorba, puristul lingvistic din mine va prelua ad literam limbajul expertilor), precum jQuerry, ReactJS sau AngularJS.

Cred ca m-as transforma intr-un pui de programator, iar acea reconversie profesionala pe care o viseaza tata (fost profesor de matematica), care inca sufera ca nu i-am calcat macar partial pe urme, s-ar concretiza.

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.