Pomana electorala elevata

CAM01472

S-au plans analistii ca n-a iesit lumea la vot. De acord, e agasant sa vezi si sa auzi pareri de intelectuali blazati gen „eu nu votez, pentru ca mi-am pierdut de mult timp iluzia ca inseamna ceva”.

S-au mai plans analistii ca locuitorii din mediul rural s-au lasat momiti de niste amarate de bucate de larg consum. De acord, e deopotriva de agasant sa vezi asemenea mercantilism electoral practicat pe scara larga.

Am stat atunci si am cugetat si am ajuns la concluzia ca o solutie de a-i ademeni la vot pe acei intelectuali blazati este sa ii tratam ca pe niste locuitori rurali si sa le oferim ceva.

Ce?

Bani n-am, dar m-am gandit sa le ofer carti, continuand rationamentul ca sunt intelectuali si au ajuns la aceasta pasivitate pentru ca au citit prea mult.

Asadar, ofer 10 carti primelor 10 persoane care n-au fost la vot in primul tur, dar vor merge in al doilea.

Sistemul de pomana electorala elevata va functiona cam asa: intelectualul blazat merge la vot, pune stampila pe cine vrea el, primeste abtibildul cu votat 16.11.2014, ii face poza astfel incat sa vad ca nu exista si cel de la turul 1 si mi-o trimite pe adresa de mail:

iulian.english@gmail.com

Pomana electorala elevata se distribuie in limita stocului disponibil, dupa principiul „primul venit, primul servit”, adica primul care imi trimite un mail primeste una dintre cartile enumerate la finalul articolului. Urmatorul care trimite mail isi alege din cele 9 carti ramase si tot asa. Aceia care trimit mail-uri dupa epuizarea stocului vor primi multumirile mele pentru exercitarea unui drept civic.

CAM01474

Eu ii anunt in timp real pe votanti, aici si pe Facebook si, la nevoie, fac print screen cu mail-ul si cu data/ora lui, ca sa avem transparenta (daca mai aveti sugestii in privinta asigurarii unui proces cat mai corect de mituire electorala elevata, le primesc cu draga inima).

ATENTIE! Pomana electorala se adreseaza strict locuitorilor Craiovei, deoarece ma voi intalni cu fiecare votant, voi verifica buletinul si abtibildul (sa nu fie aplicat abuziv sau sa nu fi fost dezlipit cel din turul 1, cu devoratorii astia de carti nu poti sa stii niciodata) si voi preda cartea impreuna cu o strangere viguroasa de mana.

Va incurajez sa imi furati ideea, sa o imbunatatiti si sa convingeti cat mai multe persoane (in viata) sa vina la vot!

Stoc pomana electorala elevata:

Herzog de Saul Bellow

Porcul Spinos de Julian Barnes – data Marianei G.

Luni de fiere de Pascal Bruckner – data lui Gabriel N.

Paradisul de dupa colt de Mario Vargas Llosa – data lui Isidonei J.

Enciclopedia lucrurilor care ma sacaie zilnic de Hannes Stein – data Stelutei C.

Tsukuru Tazaki cel fara de culoare si anii sai de pelerinaj de Haruki Murakami – data Ionelei P.

Spectrul lui Phelbas de Iain M. Banks – data lui Cristian R.

Magul de William Somerset Maugham – data Mirelei E.

A avea sau a fi? de Erich Fromm – data lui Alin F.

Evadare din lagarul 14 de Blaine Harden – data lui Carmen K.

CAM01478

 

 

 

2 Comments

  1. Multumesc pentru apreciere, dar, daca nu e insotira de raspandirea ideii si implementarea ei de catre alte persoane, nu ma ajuta prea mult.

    Reply

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.