Libraria online ideala

libris.ro_-300x286

Prietenii de la libraria online Libris se pregatesc sa celebreze cinci ani de existenta in slujba cititorilor, asa ca au pus la cale un concurs la care ma inscriu cu mare drag, mai ales ca provocarea aruncata nu e de ici, de colo: cum arata libraria online ideala?

O librarie online are cateva dezavantaje fata de una din plan real: unul ar fi mirosul cartilor, teancul de volume pe care le trantesti cu satisfactie la casa, pentru a te intoarce rapid sa insfaci si acel mic Tagore la promotie. Intr-o librarie online nu pierzi ore intregi frunzarind si incercand in zadar sa te decizi, stiind ca ai bugetul limitat. Intr-o librarie online nu simti terapia nevazuta a cartilor.

Pentru ca nu poate vinde doar carti online, o librarie online trebuie sa compenseze toate acestea printr-o functionalitate impecabila. E o imensa baza de date, deci titlurile trebuie sortate simplu si rapid; e un motor de cautare, deci trebuie sa ma conduca la ce vreau sau sa intuiasca atunci cand nici eu nu stiu clar.

Pomeneam de rasfoit, as vrea sa pot face asta si intr-o librarie online, sa arunc o privire intr-un roman recent ultra-laudat, ca sa ma conving ca ma atrage stilul, ca rezonez cu scriitura sau cu subiectul.

Pana sa ajung a-l rasfoi, as vrea sa fiu ghidat de cineva, asa cum fac persoanele bine instruite din librariile din plan real. Nu vreau reclame sforaitoare, ci un asistent virtual spiritual si documentat, care imi intelege gusturile, fie ca vreau dezvoltare personala, 50 de umbre ale lui Grey sau Schopenhauer.

Asa cum imi admir noile volume aranjate pe raft cu grija sau intr-o fermecatoare dezordine, asa vreau sa imi contemplu achizitiile de pe o librarie online. Cei de la site-ul de jocuri www.gog.com au un sistem foarte simpatic de raft virtual si asa dori sa il vad implementat si pe site-ul celor de la Libris. As putea astfel sa-mi dau seama cum mi-au evoluat gusturile de-a lungul timpului, ce preocupari constante vs. impulsuri de moment am avut, m-as vedea reflectat intr-o oglinda bibliofila si mi-ar fi drag sa revin in aceasta librarie online cat mai des cu putinta.

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.