Masă pentru noi

Se spune că recunoștința și generozitatea sunt printre cele mai sănătoase obiceiuri.

Și, ca niciodată în trecutul apropiat, am avut nevoie ca mulți, cât mai mulți dintre noi să le manifeste.

În aceste condiții de pandemie, văzând cum cei de la Betano au înțeles fie călăuziți de ele, îmi cimentez impresia că societatea românească dobândește acea maturitate la care râvnim de atât timp.

Pe lângă o donație de 100 000 de euro către Crucea Roșie, pentru achiziționarea de echipamente urgente și necesare pentru spitalele din România, Betano a intuit că există unele domenii de activitate greu lovite de perturbarea ritmului normal al vieții.

Așa s-a născut inițiativa Masă pentru Doi, prin care Betano, cu largul concurs al Asociației CSR Nest, aduce împreună două categorii profesional-economice greu încercate: personalul medical și sectorul HoReCa.

Timp de 30 zile, aceia care trudesc în spitale, înfruntând virusul și epuizarea, vor avea parte de meniuri calde, variate și gratuite, furnizate de 15 restaurante și afaceri mici locale care întrunesc toate avizele și certificările necesare.

Cele 5 spitale care vor beneficia de câte 100 de meniuri zilnice sunt: Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București; Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București; Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Spitalul Județean Cluj; Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

În total, 15 000 de porții de mâncare gratuite. După ce, atâtea luni de stat cu ochii pe mii de cazuri zilnice, parcă un număr ca ăsta sună și mai bine.

Mai multe detalii despre acest proiect dătător de speranța puteți găsi aici.

O singură mențiune mai am de făcut.

Ar trebuie să se numească Masă pentru noi.

Pentru că noi toți avem de câștigat.

2 Comments

Leave a Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.