Pororoca la Craiova

In Romania, raportul comedie – drama se manifesta dupa cum urmeaza:

Comedia este in politica.

Drama captureaza aproape tot terenul cinematografiei si se desfasoara in voie, mai lasand cand si cand comediei cate un dram de oxigen.

Din aceasta apetenta pentru suferinta s-a nascut si Pororoca, un film romanesc scris si regizat de Constantin Popescu, care prezinta povestea unui disparitiei unui copil si a cautarii frenetice din partea parintilor, care parcurg inevitabilul traseu vina – durere – furie – deznadejde.

Protagonistii sunt interpretati de Iulia Lumanare si Bogdan Dumitrache, fost actor al Teatrului din Craiova in perioada 2001 – 2003 si castigator al premiului pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la San Sebastian pentru rolul devastator din aceasta pelicula.

Pe langa sprijinul pe care il acord din oficiu productiilor romanesti, m-a atras si faptul ca regizorul este cel care a realizat secventa Porcul din Amintiri din Epoca de Aur, cea mai reusita si mai amuzanta a acelei initiative cinematografice.

In Craiova, Pororoca va rula la Cinema Patria si va avea trei proiectii: duminica (21 ianuarie) si luni (22 ianuarie) de la ora 17;45 si joi (25 ianuarie) de la ora 15:30.

 

Leave a Comment.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.